MHP Lider Devlet Bahçeli TBMM Başkanı Olacak
Haber Detayı
15 Mayıs 2023 - Pazartesi 15:51 Bu haber 1667 kez okundu
 
MHP Lider Devlet Bahçeli TBMM Başkanı Olacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı olarak görev yapacak.
MHP Haberi
MHP Lider Devlet Bahçeli TBMM Başkanı Olacak

YSK'nın 14 Mayıs Milletvekili Genel seçimi kesin sonuçlarını açıklamasından sonra üç gün içerisinde toplanacak TBMM'yi, iç tüzük gereği Milletvekili seçilen en yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yöneteceği ortaya çıktı.

 

28. DÖNEMDE TBMM BAŞKANI KİM OLACAK?

 

14 Mayıs Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanması bekleniyor. TBMM, YSK'nın kesin sonuçları açıklamasından sonra üç gün içerisinde toplanacak. TBMM, iç tüzük gereği Milletvekili seçilen en yaşlı üye tarafından yönetilecek. 

 

14 MAYIS SEÇİMİ NETİCELERİNE GÖRE TBMM BAŞKANI KİM OLACAK?

 

Milletvekili seçilen yeni üyelerin yaşlarına bakıldığında, seçilen en yaşlı üyenin 1 Ocak 1948 tarihinde doğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu ortaya çıktı. Meclis iç tüzük gereği Milletvekili seçilen en yaşlı üyenin bu görevinden feragat etme hakkı bulunuyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu görevinden feragat etmezse en yaşlı üye sıfatıyla yenisi seçilinceye kadar TBMM Başkanlığı görevini ifa edecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, TBMM Başkanlığı görevini kabul edip etmeyeceği merak ediliyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin feragat etmesi halinde ise en yaşlı üye olan ikinci Milletvekilinin bu görevi üstleneceği belirtiliyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli'den sonra Milletvekili seçilen en yaşlı üyenin ise Yeşil Sol Parti'den Milletvekili seçilen gazeteci Cengiz Çandar olduğu öğrenildi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı, en yaşlı üye, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı