MHP'li Kılıç: Ülkümüzden Rahatsız Olanlarla Hesaplaşacağız
Haber Detayı
15 Ekim 2023 - Pazar 19:49 Bu haber 2144 kez okundu
 
MHP'li Kılıç: Ülkümüzden Rahatsız Olanlarla Hesaplaşacağız
MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Türk milletinin birlikte yaşama ülküsünden rahatsız olanlarla görülecek hesaplarının olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kılıç: Ülkümüzden Rahatsız Olanlarla Hesaplaşacağız

MHP'nin 11 il merkezinde Yerel Seçimlere hazırlık çalışmaları kapsamında düzenleyeceği MHP Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantılarının ikincisi Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kahramanmaraş illerinin  katılımıyla Kayseri’de gerçekleştirilirken, toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, MHP'nin 7 başlık altında açıkladığı gündem konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

MHP'Lİ FİLİZ KILIÇ'IN GENİŞLETİLMİŞ BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMA

 

Genişletilmiş İstişare Toplantımızın gündem ve hedefleri sizlere ulaştırıldı. Sizlerin de malumu olduğu üzere Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla başlatılan toplantımızın ilk amacı teşkilatlarımızla bir araya gelerek bilgi ve fikir alışverişlerinde bulunmak, birlik-beraberliğimizi perçinlemek, Türkiye’ye ve dünyaya MHP’nin gücünü, Liderimizin etrafında nasıl kenetlendiğimizi ve “Her şeyden önce aklımızın Türkiye” olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmaktır. Ardından ülke siyasetini değerlendirerek 17 Mart’ta gerçekleştirilecek olan 14. Olağan Büyük Kurultayımızın ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerimiz için yapılmakta olan ve yapılacak olanları sizlerle paylaşmaktır.

 

MHP olarak Türk milletinin hizmetinde olmaya ülkemizi daha büyük hedeflere taşımaya devam edeceğiz. Hiçbir güç, Türk milletinin azmini ve iradesini zayıflatamaz. Türkiye çok yünlü saldırı ve tehdit altında. Hadi yabancı başkentlerden sufle alanları anladık ti niyetleri bozuk. İçimizdekilere ne diyeceğiz? Ülkemizin ekmeğinin yiyip ihanet içerisinde olanlara ne diyeceğiz? Türkülerimize kast edenlerle, dostluklarımıza ve en önemlisi birlikte yaşama ülkümüzden rahatsız olanlarla görülecek hesabımız vardır. Bu hesap vatanımızı bölmek isteyenlerledir. Alevisiyle, sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle; biriz, iriyiz, diriyiz her daim beraberiz. Yeri gelmişken Sayın Genel Başkanımızın Horasan Erenleri Dernek Federasyonu adına Alevi Canlarımıza hediye ettiği Hacıbektaş ilçemizdeki arsa üzerine inşa edilmeye başlanan Türkiye’nin en büyük Horasan Erenleri Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesi’nin yapımının hızla devam ettiği bilgisini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 3 Ekim 2023 Salı günü TBMM Grup Toplantısında gündem konularımızı sıraladı. İfade buyurdukları üzere 7 başlık altında aziz milletimizle paylaştı. “Birinci gündem konumuz; depremin hasarlarını tümüyle onarmak, yaraları sarmak, yeni ve güvenli 650 bin konut inşa ederek depremzedelere teslim etmektir.” demiştir, Deprem bölgesinin ihya ve inşa çalışmalarını da yakından takip ediyoruz, şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için hem rezerv alanlarda hem de yerinde dönüşüm çalışmalarının süratlendiği bilgisi hepimizin malumudur. Geçici barınma alanlarındaki vatandaşlarımızı bir an önce sağlam, güvenli, huzurlu evlerine kavuşturmak için devletin tüm imkânları seferber durumdadır. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren inşası tamamlanan konutları hak sahiplerine teslim etmeye başlanacağını buradan söylemek istiyorum.

 

İkinci gündem konumuz; sosyal ve ekonomik reformlarla toplumsal refah ve rahatlamayı daha da güçlendirmek, daha da genişletmek ve nihayet her kesime yaymaktır. Bu çerçevede küçük esnafın emeklilik gün sayısı aşağıya çekilmeli ve 7200’e indirilmelidir.” şeklinde ifade etmiştir Sayın Genel Başkanımız. Sosyal ve ekonomik reformlar kapsamında Sayın Genel Başkanımız her daim vatandaşımızın yanında durmuş söylemlerini bu hassasiyette gerçekleştirmiştir. Hayat pahalılığının günden güne etkisini kaybedecektir. Emekli maaşlarına enflasyonun üzerinde zam yapılması ve zammın kök ücrete yansıtılması bizim için önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesaplarına 5 bin Türk Lirası ödeme yapılacağı müjdesini vermiş, yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirerek her türlü fedakarlığı yapacaklarını ifade etmişlerdir.

 

Üçüncü gündem konumuz; terörle mücadeleyi mutlak bir başarıyla sonuçlandırıp bu kanlı döngüyü milletimizin ve ülkemizin gündeminden tamamıyla çıkarmaktır.” diyen Bilge Liderimiz terörle mücadele konusunda kesindir ve nettir. Türkiye bölücü terörün belini kırmak, kökünü kurutmak için büyük bir mücadelenin içindedir. Kanlı örgütün dağ kadrosu günbegün erimektedir. İnsan ve mali kaynakları etkili şekilde kurutulmaktadır. Mehmetlerimiz vurdukça hainler inlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti ileri atıldıkça teröristler kaçacak delik aramaktadır. Bu kapsamda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere ülkemizin her kurumu terörle mücadelesini etkin bir şekilde sürdürmektedir.

 

Türkmen Beyimizin ifade ettikleri gibi; “Dördüncü gündem konumuz; yeni, demokratik, kapsayıcı, mutabakata dayalı, milletimizin beklentilerine uygun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasıyla uyumlu, yeniçağı kavrayan, Türk ve Türkiye Yüzyılının hukuki altyapısını kuran bir anayasayı ülkemize kazandırmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi yeni anayasanın hazırlanmasında 100 maddelik teklif metniyle hazırdır.” MHP, 4 Mayıs 2021 günü Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Maddelik Anayasa Teklifini AK Parti’ye sunmuştur. Başlangıca, “Allah'ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk Milleti” düsturu ile giriş yapılmıştır. Devletin genel esasları ilk beş maddede düzenlenmiş, devletin şekli ve nitelikleri aynen korunarak birinci maddede ele alınmıştır. Maddenin son fıkrasında “Bu madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez” denilmiştir. Anayasa’nın ikinci kısmında ‘Temel Hak ve Ödevler’ düzenlenmiş, birinci bölümde tüm haklara dair ortak rejimi belirleyen ‘Genel Hükümler’ yer almış, ikinci bölümde ‘Haklar ve Hürriyetler’ başlığı ile temel hak ve hürriyetler sınıflandırılmadan en geniş şekilde güvenceye kavuşturulmuştur. MHP’nin özü de sözü de birdir. Biz zat-ı muhteremler gibi yaptım oldu demeyiz. Bir sorun varsa sadece sorunu söylemeyiz çözümcü yaklaşımla çaresini de üretiriz.

 

Beşinci gündem konumuz; adaletten sanata, sanayiden eğitime, ulaştırmadan sağlığa, spordan kültürel hayata, tarımdan teknolojiye, çevre ve iklim değişikliğinden kentsel dönüşüme, diplomasiden turizme, ekonomiden siyasete varıncaya kadar her alanda yeni yüzyılın ruhunu kavrayan ve aslında devam eden yapısal dönüşüm hamlesini hızlandıran, önümüzdeki yüzyılı Türkçe kuşatan bir milli stratejiyi el birliğiyle oluşturup olgunlaştırmaktır.” şeklinde Sayın Genel Başkanımız tarafından paylaşılmıştır. Üretken Belediyecilik vizyonumuza bakın, 1 büyükşehir, 10 il, 132 ilçe ve 89 belde belediyesiyle toplamda 232 belediyemizle adaletten sanata, sanayiden eğitime, ulaştırmadan sağlığa, spordan kültürel hayata, tarımdan teknolojiye, çevre ve iklim değişikliğinden kentsel dönüşüme, diplomasiden turizme, ekonomiden siyasete varıncaya kadar çalışmalarımız sürdürülmektedir. Milli Strateji diyerek Türk ve Türkiye Yüzyılında çağı Türkçe okuyup, gelişmeleri Türkçe takip edip, sonuçları Türkçe anlayacak bir vizyonla ilerlemekteyiz.

 

Altıncı gündem konumuz; çevremizi samimi diyalog ve sağlam diplomasi imkanlarıyla barış kuşağı haline dönüştürmek, komşularımızla iyi ve dostane ilişkiler geliştirmek, Türk ve İslam dünyasıyla sıkı diyaloglar kurmaktır. Suriye ve Mısır ile temaslar memnuniyet vericidir.” demiştir Sayın Genel Başkanımız. Türk Dış Politikası  önem verdiğimiz bir konudur. Komşularımızla ikili ilişkileri olgunlaşmış. Son zamanlarda gerçekleşen Rusya-Ukrayna Savaşındaki uzlaştırıcı ve birleştirici tutumumuz Türkiye’nin bölgesel güç olduğunun apaçık ve net bir şekilde kanıtı olmuştur. Yine İsrail-Hamas arasında devam eden sıcak savaşın bir an evvel sonuçlandırılması sivillere gereken insani yardımların yapılması için Türkiye’nin izlediği ılımlı siyaset Türkiye’nin arabuluculuk görevini üstlenmesi desteklenmektedir. “Lider ve Büyük Ülke” olmaya, Türkiye’nin gücüne alışalım. Küresel güç haritasının merkezindeyiz. Bu her alanda böyledir. 21. Yüzyıl Türk asrı olacaktır.

 

Yedinci gündem konumuz da; 17 Mart 2024 tarihinde yapmayı planladığımız 14’üncü Olağan Büyük Kurultayımızla, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak il ve ilçe kongrelerimizi büyük oranda tamamlayarak 14’üncü Büyük Kurultayımıza hazır hale geldik.” şeklinde ifade buyurmuşlardır.

 

Partimiz; bir yandan kongre sürecini hitama erdirmek için teşkilatlar bazındaki faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahallî İdareler Genel Seçimleri bağlamındaki çalışmalarına hız vermiştir. Bölge İstişare Toplantıları yerel seçimlere dair başlattığımız bir çalışmadır. Bu çalışmalarımızın devamı gelecektir. Zillet İttifakına ve diğer Türkiye muarızlarına hedefimiz hiçbir belediyemizi muhtaç etmemektir. Aslında 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere hazırlık sürecimiz 24 Temmuz 2023’te Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla başlatıldı, “2024’e Doğru Diyar Diyar Anadolu” temasıyla hız kesmeden devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de ifadeleriyle; “Bilhassa İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Muğla, Hatay, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte HDP’nin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık maksadıyla zehirleyip seferber ettiği belediyeler mutlaka el değiştirmeli ve cumhurun yönetimine geçmelidir. Yerel yönetimlerdeki mevzi ve merkezkaç istila son bulmalıdır.” diye ifade buyurdular. Bizde tüm MHP kadroları olarak bu hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

 

17 Mart 2024’te kurultayımız bir toy havasında geçecek Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde Lider ve Büyük Türkiye için yürüyüşümüz devam edecektir. Hedefimiz, istikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle umutlu geleceğe ulaşmaktır, merkezden yerele istikrarı bozmadan umuda doğru yol almaktır, aklın yolu bir, genelden yerele birlik, ülkede, yönetimde dirlik oluşturmaktır, ayırmadan ayrışmadan yerelde iktidar, ülkede istikrarı sağlamaktır, yönetimde istikrar daha güçlü istikbaldir, yeni yüzyıl lider Türkiye, üretken belediyedir, güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediyedir. Elhamdülillah bu gündemleri hayata geçirecek, muzaffer olacak kadrolar Milliyetçi Hareket Partisinde vardır. Sorumlu ve ilkeli siyasetin vücut bulmuş hali; Sayın Genel Başkanımızda bu irade mevcuttur. Cumhur İttifakı güçlüdür et ve tırnak gibidir.

 

İnandık, başaracağız. Hedefledik, ulaşacağız. Milletimizin istikbali parlak, istiklali tam, bekası eksiksiz olsun istiyoruz. Vatanımızın güvenliği, esenliği, selamet ve saadeti ebedi olsun diyoruz. Devletimizin varlığı, birliği, dirliği, kuvvetli ve kudretli olsun diliyoruz. Sizlerin desteğiyle MHP gönüldedir, gözdedir, dildedir, dilektedir, duadadır. Cumhur İttifakı Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümünün güvencesi, gelecek Türk asırlarının güvenli limanıdır. Hem kendi insanımız, hem de tüm insanlığın anlam-değer bunalımına dair sıkıntılar yaşadığı bu dönemde, kalıcı ve kapsayıcı bir huzur ikliminin tecellisi amacıyla Sayın Genel başkanımız önerilerde bulunmuştur.

 

Bu öneriler; Bir yanda kendi kültürümüzün, diğer yanda da kadim kültürlerin insanı insan yapan değerlerini ve bundan mülhem muazzam emanetlerini hatırlayıp idrak etmeli, hayat planımıza, bireysel ve toplumsal münasebetlerimize aynen yansıtmalıyız. Ahlaki tutarlılıktan, sorumluluk kültürünün ilke ve esaslarından, milli ve manevi müktesebatımızın insan merkezli kavrayışından sapma göstermemeliyiz. Huzuru önce kendi iç medeniyetimizde aramalı, sonra da dış alemle birleştirmeliyiz. Ailemizle olduğu kadar milletimizle, tüm insanlıkla, onları ötekileştirmeden bir ilişki ve irtibat ağı kurabilmeli; arkadaşlık, dostluk ve vefa gibi erdemleri, vakur ve haysiyetli bir tavırla işlemeli, hak yolunda, hayat mizanında kardeş gördüğümüz her insana refik olmalıyız. Birlik ve beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma değerlerini en yükseğe taşıyarak, vahdet ilkesini geleceğe yönelik insani, vicdani ve İslami bir sorumluluk olarak hayatımıza ve diğer hayatlara aktarma basiret ve becerisini göstermeliyiz.

 

İnsan, insana yar olmalıdır. İnsan, insana gölge olmalıdır. Her bir insanın zübde-i alem, yani alemin özü olduğu bilinciyle, insan haysiyetini, insan onurunu, insan şerefini, şahsiyet mimarisinin ikamesi olmayan diğer kazanımlarıyla kuşatmalıyız. Adalet, dürüstlük, doğruluk, etik ve irfani edep bizi biz yapan erdemlerin başında gelmektedir. Kendi için istediğini başkası için isteyecek, kendi için istemediğini başkası için de istemeyecek gözü tok, gönlü tok, kalp ve edep zenginliğiyle doymuş bir zirveye insanlığın ulaşmaktan başka alternatifi bana göre yoktur ve kalmamıştır. Aksi halde çatışmalar bitmeyecektir. Aksi halde gözyaşları dinmeyecektir. Zincirleme insani sefaletlerin de sonu gelmeyecektir. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmedikçe, şu fani hayatın inişli çıkışlı etaplarında gönülleri kazanıp her bir gönül bahçesini güllerle donatmadıkça ne huzur bizimle olacak ne de barış ve kardeşlik gerçek manasıyla tezahür ve teşekkül edecektir. Velhasıl adam gibi adam olmadıkça, lafta değil hakkını ve hukukunu gözeterek içi ve dışı bir Müslüman Türk gibi yaşamadıkça, hakiki manada Allah’ı ve varoluşumuzu tanımadıkça huzur bize hep Kaf Dağı’nın ardından seslenecek, sesini duysak da vuslatımız hayalde kalacaktır.

 

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli kararlı ve ilkeli siyaset yolunda devam etmektedir. Cumhur İttifakımız Türkiye için seferber durumdadır. Bizim aklımız; Nevşehir’dir, Niğde’dir, Kırşehir’dir, Yozgat’tır, Sivas’tır ve Kahramanmaraş’tır. Bizim aklımız hep Türkiye’dir. Bu vesileyle devam edecek bölge istişare toplantılarımızın ülkemiz, milletimiz ve partimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. “Verilecek doğru karar, Yaraları Cumhur sarar.” Sözlerime son verirken sizleri saygılarımla selamlıyor Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum. Genel Başkanımızın ifadeleriyle “Yolunuz, bahtınız ve alınınız açık olsun.” Ne mutlu Türk’üm diyene!

 

Bir 3 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir hoparlör, kürsü, kalabalık ve yazı görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Filiz Kılıç, Genişletilmiş Bölge, İstişare Toplantıları, Kayseri
Yorumlar
Haber Yazılımı