MHP'li Kanlı'dan Adana'da Depremden Etkilenen Hastane
Haber Detayı
26 Temmuz 2023 - Çarşamba 15:35 Bu haber 2312 kez okundu
 
MHP'li Kanlı'dan Adana'da Depremden Etkilenen Hastane
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, depremden etkilenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi hakkında açıklamalara bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Kanlı'dan Adana'da Depremden Etkilenen Hastane

İl Başkan Yardımcısı Mükremin Kara ile birlikte Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaret eden MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Rektör Meryem Tuncel ile birlikte, depremden etkilenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi hakkında açıklamalara bulundu.

 

REKTÖR MERYEM TUNCEL'DEN AÇIKLAMA

 

Depremde hasar gören hastanenin tamamının hizmet dışı kalmadığına dikka çeken Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ziyarette yapığı açıklamada, ''Güçlendirme çalışmamız hızla devam ediyor. Hiçbir binamızın yıkımı söz konusu değil, olmayacak da. Biz her gün yakinen süreci takip ediyoruz. Depremden sonra Hematoloji Onkoloji Hastanemizi hemen genel hastaneye dönüştürdük. Halen 236 yataklı hastane olarak halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hasarsız olan çocuk polikliniklerimizi de genel polikliniklere dönüştürdük. Önümüzdeki hafta itibariyle de Yüreğir Devlet Hastanesi’ni ortak kullanmaya başlayacağız. Güçlendirme çalışmalarımız tamamlanana kadar hizmet sunumunun bir kısmını orada vermeye devam edeceğiz. 2023 yılı içinde tüm güçlendirme çalışmalarının tamamlanması hedefliyoruz. Depremin hastanemizde meydana getirdiği fiziki tahribattan kaynaklı yaşanan süreçten Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri ile Tıp dâhil 5 bine yakın öğrencimiz etkilendi. Eğitimin aksamaması için Kongre Merkezimizi düzenleyerek öğrencilerimiz için derslik olarak hazırladık.  Derslik bakımından sıkıntımız yok. Uygulamalı eğitimde aksama olmaması için kendi bünyemizdeki Hastanemizden ve Yüreğir Devlet Hastanesi’nden yararlanıyoruz.'' dedi.

 

BAŞKAN YUSUF KANLI'DAN AÇIKLAMA

 

Her zorlu dönemin mutlaka atlatılacağını vurgulayan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ziyarette yapığı açıklamada, ''Ülke ve millet olarak asrın felaketini yaşadık, tahribat çok büyük, sıkıntı da aynı derecede fazla iken devlet-millet dayanışmasıyla bu zor günleri bir bir aşıyoruz. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayan devletimiz, elbette şifa merkezleri konumundaki hastanelerimizi de unutmuş değildir. Nitekim devletimizin tüm ilgili kurumları ve üniversitemiz işbirliği halinde, burada ortaya çıkan sorunu da çözme yolunda büyük mesai harcıyor. Gördüğümüz o ki güçlendirme çalışmaları bitene kadar hem sağlık hizmeti sunumunda hem de eğitim hizmetinin verilmesinde ciddi bir sıkıntı yaşanmayacak. Kesin olan şu ki Balcalı’nın bacası sönmez, hizmet durmaz! Hiç kimse Balcalı Hastanesi’ni yıpratacak tavır içine girmemeli! Bu vesileyle Sayın Rektörümüze, hastanemizin değerli kadrolarına, güçlendirme çalışmalarını yürüten teknik ekibe teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana, Yusuf Kanlı, deprem, Meryem Tuncel, Balcalı Hastanesi
Yorumlar
Haber Yazılımı