MHP'li Feti Yıldız'dan Türk Askerine Saldıranlara Son Nokta
Haber Detayı
13 Eylül 2023 - Çarşamba 10:21 Bu haber 2309 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Türk Askerine Saldıranlara Son Nokta
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türk Askerine saldıran Sezgin Tanrıkulu ve onu sahiplenenler hakkında son noktayı koydu.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Türk Askerine Saldıranlara Son Nokta

Türk Askerine iftira atan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na ve onu sahiplenenlere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Türk ordusuna dil uzatanların, su katılmamış bir vatan haini olduğunu söyledi. 

 

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU YİNE TÜRK ASKERİNİ HEDEF ALDI

 

HDP Milletvekillerinden sonra; TBMM'de en çok fezlekesi bulunan ve en çok Türk Askerini hedef alan CHP Milletvekillerinin, Türk Askerine yönelik saldırıları bitmek tükenmek bilmiyor. Türk Ordusuna 'satılmış' diyen Ali Mahir Başarır'ın ve görevini yapan jandarma personelini hakaret ederek kovalayan Mahmut Tanal'ın Türk Askerine yönelik saldırıları hala sıcaklığını korurken; Türk Askerine iftira atmayı alışkanlık haline getiren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yeni bir skandala imza attı.

 

Bölgesel güç olarak, hem Suriye hem de Irak'ta yaşanan gerilim ve çatışmalarla yakından ilgilenen Türkiye'nin, Suriye'ye 5. kez operasyon yapacağı bazı uzmanlar tarafından dillendirilince harekete geçen Sezgin Tanrıkulu; küresel güçlerin, Türkiye'nin dikkatini Suriye'den Kerkük'e çekme stratejisinin bir parçası olurcasına, Türk Askerini hedef alarak iç cephede Türkiye'yi oyalama taktiği izledi. TV100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen'in Özgür İfade programına telefonla bağlanan Sezgin Tanrıkulu,  Türk Askerine yönelik skandal sözler sarfederek, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. TSK köyleri yaktı, bombaladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız.'' dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN İLK AÇIKLAMA: CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU'NUN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI 

 

Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede kullanılmasından rahatsız olduğunu defalarca dile getiren, Türk Askerinin kimyasal silah kullandığı yalanına sarılan ve son olarak Türk Askerinin köylüleri öldürdüğünü iddia ederek; Türk Askerine saldırma geleneğini sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını iseyen MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100'de yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak, 'TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız' ifadesinden sonra; 'Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi? 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan bu ordu değil mi? 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen...' sözleri nedeniyle; 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' suçlarından soruşturma açıldı. Milletvekili dokunulmazlığı, hiç kimseye suç işleme, iftira atma özgürlüğü vermez. Dokunulmazlık yeniden düzenlemeli ve kürsü ile sınırlandırılmalıdır.'' dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN 2. AÇIKLAMA: CHP NEREYE KOŞUYOR?

 

Türk Askerine yönelik saldırılarına devam eden Sezgin Tanrıkulu'nu hala partisinde tutan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başka skandala imza attığını hatırlatarak, CHP'nin nereye savrulduğunu sorgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''CHP nereye koşuyor? Bir Milletvekili Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira ediyor. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’nin 100. Kuruluş yılında sosyal medya hesabından, Erenköy Mücahitlerine ait olmadığı herkes tarafından bilinen, Rum-Yunan EOKA’cı katillerin fotoğrafını yayınlıyor. Bu şaşkınlıktan daha ileri bir durum.'' dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN 3. AÇIKLAMA: KİM DİL UZATIYORSA VATAN HAİNİ

 

CHP'nin, Türk Askerine saldırmayı alışkanlık haline getiren Sezgin Tanrıkulu'na gereken cezayı vermediği bir ortamda ortaya çıkan terör örgütü PKK ve FETÖ mensuplarıyla bazı sol gruplar; 'Sezgin Tanrıkulu yalnız değildir' cümlesini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, Sezgin Tanrıkulu'na sahip çıktılar. Türk Askerine iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na ve onu sahiplenenlere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yeni yaptığı açıklamada son noktayı koyarak, ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir.' Türk ordusuna kim ki dil uzatıyorsa, o su katılmamış bir vatan hainidir.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Türk Askeri, saldıran, son noktayı, koydu, dil uzatan
Yorumlar
Haber Yazılımı