MHP'li Feti Yıldız'dan Çift Standart Uygulayan AİHM’e Tepki
Haber Detayı
27 Eylül 2023 - Çarşamba 10:02 Bu haber 1680 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Çift Standart Uygulayan AİHM’e Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, konu FETÖ yargılamaları olunca yerleşik içtihadından ayrılarak karar veren AİHM’e tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Çift Standart Uygulayan AİHM’e Tepki

Türk Mahkemelerinin FETÖ terör örgütünün hiyerarşisine tabi olan bir kişiye verdiği hapis cezasını hak ihlali olarak değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, kendisini bağlayan sözleşmeye açıkça aykırı bir karara imza atan AİHM’in, Türk Mahkemelerinin kararına esas olan delilleri değerlendirme yetkisinin olmadığını söyledi. 

 

AİHM'DEN YETKİSİNİ AŞAN KARAR

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM); ByLock kullanmak ve Bank Asya’da hesabı olmak suçlarından gizli bir tanığın ifadesiyle mahkum olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın açtığı davada, Türkiye’nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti. Geçmişteki kararlarında defalarca delilleri değerlendirme yetkisinin olmadığını belirten AİHM’in, yerleşik içtihadından ayrılarak, delil değerlendirmesi yapmak suretiyle yetkisini aşması; Adalet Bakanlığı ve Türkiye’deki hukukçuların tepkisine yol açtı. AİHM’e bir tepki de MHP'den geldi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN ÇİFTE STANDART UYGULAYAN AİHM'E TEPKİ

 

Konu FETÖ yargılamaları olunca yerleşik içtihadından ayrılarak, delil değerlendirmesi yoluna başvuran AİHM'e tepki gösteren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi; 'ByLock kullanıcısı olan', 'örgütün talimatıyla Bank Asya’da hesap açan' 'FETÖ terör örgütünün hiyerarşisine tabi olan' bir kişiye verilen 6 Yıl 3 ay hapis cezasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Bylok’un terör örgütünün haberleşme aracı olduğu adli hakikat olarak karar altındadır. AİHM’nin, Türk Mahkemelerinin kararına esas olan delilleri değerlendirme yetkisi yoktur. AİHM Büyük dairesi yetki tecavüzünde bulunmuş, kendisini bağlayan sözleşmeye açıkça aykırı bir karara imza atmıştır.'' dedi. 

 

FETİ YILDIZ: AİHM YETKİSİNİ AŞIP MÜDAHALE EDEMEZ

 

TBMM'de Anayasa Komisyonu Üyeliği görevini icra eden bir hukukçu olarak hatırlamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, delillerin ortaya koyulmasına, tartışılmasına ve değerlendirilmesine ilişkin alana giremez. Yetkisini aşıp derece mahkemeleri ile temyiz merciinin yargı yetkisi alanına müdahale edemez.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, yargı yetkisi, aykırı karar, yerleşik, hukukçu
Yorumlar
Haber Yazılımı