MHP'li Ersoy'dan Adana'ya Kültür ve Turizm Hizmet Önerisi
Haber Detayı
16 Kasım 2023 - Perşembe 13:19 Bu haber 2389 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Adana'ya Kültür ve Turizm Hizmet Önerisi
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Kültür ve Turizm alanında Adana'ya yapılmasını düşündüğü hizmet önerilerini açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Adana'ya Kültür ve Turizm Hizmet Önerisi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuşan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Bakanlığın Adana'ya yapmış olduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Kültür ve Turizm alanında Adana'ya yapılmasını düşündüğü hizmet önerilerini açıkladı.

 

MHP'Lİ AYŞE SİBEL ERSOY'UN TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA YAPTIĞI KONUŞMA

 

Adana'ya yapılan hizmetlerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ederken, yeni hizmet önerilerini de açıklayan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Sayın Bakanım, sunumunuzda belirttiğiniz gibi; seçim bölgem Adana'da bu yıl gerçekten çok özel bir eseri yeni bir cazibe merkezi olarak Adana Müzesi ve Kültür Kompleksi olarak şehrimize kazandırdığınız için şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, Ücretsiz Halk Plajı Projesi kapsamında 2024 yılı planlarınız arasında Adana Karataş'ın yer almasından dolayı duyduğum memnuniyeti de ifade etmek isterim. Milattan sonra 3'üncü yüzyıla dayanan mozaik tarihiyle kültürel zenginliğini, bakir kalmış plajıyla turizm zenginliğini içerisinde bulunduran Yumurtalık ilçemizin de bu projede yer almasını ümit ediyoruz. Adana'mızın sıcak iklimi gereği gerek yerli halkımız gerek turistlerimiz için deniz turizmi önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır, mevcut tesisler ne yazık ki yetersiz kalmaktadır.'' dedi.  

 

TEPEBAĞ PROJESİ VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NE YÖNELİK DEĞERLENDİRME

 

Tepebağ Tarihî Turizm Kent Merkezi Projesi ve Kültür Yolu Festivali hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Adana'nın ilk yerleşim yeri olan ve Tepebağ Höyük'ünü de içine alan Seyhan ilçesi Tepebağ ve Kayalıbağ mahallelerinde yer alan tarihî kent merkezinin yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olması adına çalışmalar yapılmaktadır. Tepebağ Tarihî Turizm Kent Merkezi Projesi'nin de bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Ülkemizdeki önemli kültür sanat faaliyetlerinden Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Uluslararası Altın Koza Film Festivali Adana'mızda düzenlenmektedir. Diğer şehirlerde çok ses getiren Kültür Yolu Festivali'nin de Portakal Çiçeği Festivali'ni kapsayacak şekilde şehrimizde yapılacağına dair açıklamanız ve Bakanlığınız tarafından desteklenecek olması bizleri çok mutlu etti. Bu vesileyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.'' dedi. 

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ayşe Sibel Ersoy, Kültür ve Turizm, Adana, Tepebağ, Kültür Yolu
Yorumlar
Haber Yazılımı