MHP'li Erbaş'tan Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Çağrı
Haber Detayı
22 Haziran 2020 - Pazartesi 14:20 Bu haber 3721 kez okundu
 
MHP'li Erbaş'tan Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Çağrı
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenerek, ''Çiftçiler ölsün mü?'' dedi.
MHP Haberi
MHP'li Erbaş'tan Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Çağrı

17.02.2020 tarihinde TBMM'ye önerge vererek kiraz ve vişne üreticilerinin sıkıntılarını dile getiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, kiraz hasadından sonra sıkıntıların devam etmesi üzerine yaptığı açıklamada, tarlada çok ucuza alınıp değerinin 7 katına piyasada satılan kiraz'ı üreten üreticilerin zor durumda kaldığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çözüm bulmasını istedi.

 

AHMET ERBAŞ 17 ŞUBAT TARİHLİ ÖNERGESİNDE NE DEMİŞTİ?

 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, 17/02/2020 tarihinde 20 Milletvekili ile birlikte kiraz ve vişne üreticilerinin sıkıntıları için meclis araştırma komisyonu kurulmasını istediği önergesinde ''Son yıllarda artan maliyet, ekonomik olaylar meyve üreticilerini zor durumda bırakmaktadır. Bakım, çapalama işlemleri, budama işlemleri, gübreleme ve ilaçlama işlemlerinin maliyet artışı ile artan işçi fiyatları, kiraz ve vişne alım fiyatlarındaki değişiklik, depolama ve yurt dışı satışta yaşanan sorunlar, üreticilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunların başında gelmektedir. Ayrıca kirazın düşük fiyattan alıcı bulması üreticilerimizi zor bir duruma sokmaktadır. Kiraz ve vişne üreticilerimizin yaşadığı problemlerin tespit edilerek, çözüm yollarının bulunması adına bir meclis araştırma komisyonu kurulmasını arz ederim.'' demişti.

 

AHMET ERBAŞ'IN 21 HAZİRAN TARİHİNDEKİ AÇIKLAMASI

 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, ''Türkiye'nin en kaliteli kirazı Kütahya'nın Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde yetişmektedir. Bu ilçelerimizin geçim kaynağı kiraz ve vişnedir. Kirazın kilosu pazarda 10-15 liraya satılırken, en kaliteli kiraz bile tarladan 2 ila 2,5 arasında satılmaktadır. Hatta düşük kalitedeki kirazın fiyatı 75 kuruşa kadar düşmektedir. Çiftçimiz ürününü zararına satmaktadır. Bu sorunu en kısa zamanda Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'ye bizzat ileteceğim. Bakanımızın bu konuda gereken ne varsa yapacağına inancım tamdır. Maalesef kısa süre önce ilimizde meydana gelen dolu felaketinin ardından çiftçimiz zor günler geçirmektedir. Bu fiyatlar çiftçimize öl demektir. Artık aracılar değil, toprağa alın teri akıtan çiftçiler kazanmalıdır." dedi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çiftçilerin sıkıntıları, üretici sorunları, kiraz ve vişne üreticileri, maliyet yüksek, aracı kazanıyor, çiftçi kazanamıyor
Yorumlar
Haber Yazılımı