MHP'li Büyükataman'dan Türk Askerini Hedef Alana Tepki
Haber Detayı
09 Eylül 2023 - Cumartesi 15:24 Bu haber 1698 kez okundu
 
MHP'li Büyükataman'dan Türk Askerini Hedef Alana Tepki
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türk Askerini yine hedef alan Sezgin Tanrıkulu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Büyükataman'dan Türk Askerini Hedef Alana Tepki

Son günlerde Irak ve Suriye’de gerilim ve çatışmaların arttığı ortamda, küresel güçlerin Türkiye'nin dikkatini Suriye'den Kerkük'e çekme stratejisinin bir parçası olurcasına, Türk Askerini hedef alarak iç cephede Türkiye'yi oyalama taktiği izleyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, terör örgütünün sözcülüğüne soyunarak TSK’ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu ve türevlerinin TBMM’de oturmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. 

 

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU YİNE TÜRK ASKERİNİ HEDEF ALDI

 

Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede kullanılmasından rahatsız olduğunu defalarca dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ilk destek veren Milletvekili olarak bulduğu her fırsatta Türk Askerine saldırmayı gelenek haline getirmişti. Suriye'ye operasyon hazırlığı yapan Türkiye'yi uluslararası arenada suçlu gösterme gayretkeşliğine soyunan HDP'nin hapisteki eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başlattığı kampanyanın bir parçası olurcasına, Türk Askerinin kimyasal silah kullandığı yalanına sarılan Sezgin Tanrıkulu'nun esas derdi; terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'yi temizleyecek olan Türkiye'yi durdurmaktı.

 

2023 yılının Ağustos ayına gelindiğinde, aynı senaryo sahneye konuldu. Terör örgütü PKK'nın Suriye şubesi YPG’nin katliamlarına artık dayanamayan Arap aşiretleri, küresel güçlerin taşeronluğunu yapan PKK/YPG’ye karşı mücadele başlatmıştı. Terör örgütü PKK'ya karşı olan Kürtler ve Türkmenlerin Arap aşiretlerine destek vermesi üzerine çatışmalar büyüdü. Türkiye'nin Suriye’deki dikkatini dağıtmak isteyen küresel güçler, 2017 yılında Irak ordu karargahı haline getirilen binanın KDP'ye verilmesi meselesini yeniden kaşıyarak, Türkiye'nin dikkatini Kerkük'e çekmeye çalıştı. Türkmen ve Arap grupların protestoları üzerine, Kerkük'teki ordu karargahının boşaltılıp KDP'ye verilmesi kararı durduruldu. 

 

Bölgesel güç olarak, hem Suriye hem de Irak'ta yaşanan gerilim ve çatışmalarla yakından ilgilenen Türkiye'nin, Suriye'ye 5. kez operasyon yapacağı bazı uzmanlar tarafından dillendirilince harekete geçen Sezgin Tanrıkulu; küresel güçlerin, Türkiye'nin dikkatini Suriye'den Kerkük'e çekme stratejisinin bir parçası olurcasına, Türk Askerini hedef alarak iç cephede Türkiye'yi oyalama taktiği izledi. TV100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen'in Özgür İfade programına telefonla bağlanan Sezgin Tanrıkulu, Türk Askerine yönelik skandal sözler sarfederek, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. TSK köyleri yaktı, bombaladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız.'' dedi. 

 

MHP'Lİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN SEZGİN TANRIKULU'NA SERT TEPKİ

 

Eli kanlı teröristlere destek verme konusunda sicili kabarık olan, geçmişte “TSK kimyasal silah kullandı” şeklindeki PKK iftiralarına da alçakça destek veren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu skandallarına bir yenisini daha ekledi. Sezgin Tanrıkulu dün katıldığı bir TV programında; hain terör örgüt PKK’nın ağzıyla, “TSK 15 köylüyü helikopterden attı, köyleri yaktı ve bombaladı” diyerek kahraman Türk askerine alçak iftiralarda bulundu.

 

CHP milletvekili sıfatını taşıyan bu şahıs, milletin değil adeta terör örgütünün vekili gibi davranarak; CHP kadrolarının içinde bulunduğu rezil durumu bir defa daha ortaya çıkarmıştır. Her fırsatta “Atatürk’ün Partisiyiz” “Devleti Kuran Partiyiz” diye propaganda yapan Kılıçdaroğlu CHP’sinin; Atatürk’e, Türk devletine ve askerine düşmanlık besleyenlerin barınağı olduğu maalesef aşikar bir gerçek haline gelmiştir. Kılıçdaroğlu CHP’si ne yazık ki bebek katili PKK’nın iftiralarını gündeme taşıyan kadrolar tarafından ele geçirilmiştir.

 

Türk milletinin meclisinde oturan Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftiraları adeta terör örgütüne taşeronluk, düşmana askerliktir. Türk Silahlı Kuvvetleri dünya tarihinin gördüğü en şerefli, en merhametli en asil ordusudur. Terör örgütünün sözcülüğüne soyunarak TSK’ya iftiralar atan CHP’li Tanrıkulu’nun iftiraları ve Türk askerine iftira atanların TBMM’de oturması asla kabul edilemez!

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmet Büyükataman, Türk Askerini, yine, hedef alan, Tepki
Yorumlar
Haber Yazılımı