MHP'li Aycan: Dağılan İttifakta Akşener Aday Olacak
Haber Detayı
22 Eylül 2022 - Perşembe 11:38 Bu haber 2686 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Dağılan İttifakta Akşener Aday Olacak
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, muhalif ittifak cenahından üç kişinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Dağılan İttifakta Akşener Aday Olacak

MHP Kayseri mitingi öncesinde Bengü Türk TV'ye katıldığı programda, 6+1 muhalif ittifakın geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, dağılma noktasına gelen 6+1 muhalif ittifaktan üç tane Cumhurbaşkanı adayı çıkacağını söyledi.

 

SEFER AYCAN'DAN 6+1 MUHALİF İTTİFAKIN GELECEĞİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER

 

Bengü Türk TV'ye katıldığı programda, 6+1 muhalif ittifakın geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Görünüşte 6'lı olan masanın kaçlı olduğunu kendileri de bilmiyor. Altında mı üstünde mi bir HDP ile terör örgütleri PKK, PYD ve FETÖ var. En önemlisi üstte ABD var. Tamamen Amerika'nın yönlendirmesiyle bir araya gelmiş bir 6'lı masadan bahsediyoruz. ABD Başkanı Joe Biden'in Başkan olmadan önce, 15 Temmuz da başaramadıkları Türkiye'deki iktidar değişikliğini demokratik yollardan dostlarıyla birlikte yapacakları söylemleri var. Kılıçdaroğlu da dostlarıyla birlikte iktidarı değiştirmekten bahsediyor. Birbirine benzemeyen siyasi partilerden oluşan Zillet İttifakı bir projedir. Bunları bir araya getiren ABD yedi siyasi partiye bir baskı yapmazsa, bunlar dağılacak gibi duruyor.'' dedi.

 

CHP'NİN TEK UMURUNDA OLDUĞU ŞEY HDP SEÇMENİDİR

 

6+1 muhalif ittifakın geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunurken CHP ve HDP'nin birlikteliğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''HDP ne isterse CHP onu söylüyor. Ne yapıyor? Mesela Suriye Tezkeresine Hayır oyu veriyor. Bunu kim istiyor? Tezkereye Hayır oyu verilmesini PKK istediği için HDP Kılıçdaroğlu'ndan dostluğunu göstermesini istedi. CHP burada HDP ile olan ittifakını gösterdi. Yani CHP, HDP ile birlikte hareket ediyor. Tek umurunda olduğu HDP seçmenidir. Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır üzerinden verilen mesajların ardından HDP'ye Bakanlık verme tartışmasına bile girmeye başladılar. Bunların hepsi, HDP seçmeninin oyunu almaya yönelik çalışmalardır.'' dedi.

 

ÜÇ SİYASİ PARTİ ABDULLAH GÜL'DEN YANA TAVIR KOYACAK

 

6'lı masada yer alan üç siyasi partinin Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Abdullah Gül'den yana tavır takınacağını belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''6'lı Masa'daki diğer siyasi partilere bakalım. Ali Babacan'ın esas adayı, Abdullah Gül olmasına rağmen masada açıkça empoze edemiyor. 2015'ten bu yana 2023'e doğru gidilen süreçte Ali Babacan'ın tek derdi ve tasası, Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmaktır. Ali Babacan, 'erken yola çıkmak lazım yanlış yaptık bu sefer Abdullah Gül etrafında toplanmamız lazım' dedi. Ali Babacan'ın niyeti bu ancak nasıl kabul ettirecek bilemiyorum. Üstten bastırırlar, 'Abdullah Gül aday olacak denilirse' Kılıçdaroğlu bile kenara çekilebilir. 6'lı masadaki Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nden oluşan üçlü grup, Abdullah Gül'den yana tavır koyabilir.'' dedi.

 

MERAL AKŞENER, CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK

 

6+1 muhalif ittifakın dağılma sürecine girdiğini belirterek, geçmişten bu yana Başbakan olma hayali kuran ve hala olmayan Başbakanlık makamına talip olduğunu söyleyen Meral Akşener'in de Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin, Abdullah Gül'ü destekleyeceğini söyledik. HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık bir şekilde destekleyeceğini düşünüyorum. Burada tek bir belirsizlik kalıyor. Göreceğiz İyi Parti'yi. Bu gidişle İyi Parti ne yapacak? Ben, Meral Akşener'in de Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bu şartlarda, 6'lı masanın dağılacağını söyleyebiliriz.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, muhalif ittifak, cenahından, üç kişi, Cumhurbaşkanı adayı, olacak, masa dağılacak, MHP, MHP mitingi
Yorumlar
Haber Yazılımı