MHP'li Arzu Erdem: İyi Parti Saklanacak Yer Arıyor
Haber Detayı
16 Ağustos 2023 - Çarşamba 11:27 Bu haber 2336 kez okundu
 
MHP'li Arzu Erdem: İyi Parti Saklanacak Yer Arıyor
MHP 25, 26, 27. Dönem İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bocalayan İyi Parti Cenahının saklanacak yer aramaya başladığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Arzu Erdem: İyi Parti Saklanacak Yer Arıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İyi Parti'ye yaptığı Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı karşısında, bocalayan İyi Parti cenahının tutumu üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP 25, 26, 27. Dönem İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 26 Ağustos’ta toplantı yapmaya hazırlanırken MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine saklanacak yer aramaya başlayan İyi Parti'nin, samimiyet testini geçemediğini söyledi.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRISI VE İYİ PARTİ'NİN TUTUMU

 

Özellikle küresel saldırıların arttığı birlik beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğu dönemlerde Türk Milliyetçilerine MHP çatısı altında toplanma çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına.'' sözleriyle, İyi Parti'ye ilk defa farklı bir çağrıda bulunarak, Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme teklifi yaptı. MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti, birliktelik konusunda küçük bir açık kapı bıraksa da, genel olarak teklifi reddetti. Son yapılan açıklamalar, MHP ile İyi Parti arasındaki gerginliğin yeniden artmasına neden oldu. Türk Milliyetçisi olduklarını iddia etmelerine rağmen PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmeyen İyi Parti Cenahının, Türk Milliyetçilerinin asıl temsilcisi MHP ile Yerel Seçimlerde birliktelik yapmaktan çekinmesi manidar bulundu. 

 

BAHÇELİ'NİN TEKLİFİ ÜZERİNE BOCALAYAN İYİ PARTİ'NİN TELAŞI, MHP'NİN RAHATLIĞI

 

MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti'den yapılan açıklamalara bakıldığında; Türk Milliyetçiliği davasına ihanet etmenin ezikliğini ve MHP'den ayrılırken kandırdıkları seçmeni tekrar MHP'ye kaptırma telaşını görebilirsiniz. MHP'den yapılan açıklamalara bakıldığında ise; Türk Milliyetçiliği davasına ve Türk Milletinin Devletine sahip çıkmanın gururuyla hareket etmenin rahatlığını, Türk Milliyetçilerini aynı kulvarda koşturma gayretinin samimiyetini görebilirsiniz. 

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN BAHÇELİ'NİN TEKLİFİ ÜZERİNE BOCALAYAN İYİ PARTİ'NİN DURUMU

 

MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti Cenahının kendisini ele verdiğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “memleket hayrına” yaptığı “Bizim mahalleye gelin. Yurt edindiğiniz politik semt, tekin değil. Terörist ve hain kaynıyor. Güvenilir komşular edinin. Güvenli limana demirleyin.” kabilinden samimi ve yürekten çağrısına İP cephesinden yetkili yetkisiz devşirilmiş birkaç kişinin verdiği tutarsız ve kaçamak cevaplar, bu partide hüküm süren kendini ve aslını inkâr çıkmazının bir başka yüzünü ele verdi. İP Cenahı, çağrıyı peşinen ve kalibresi çok düşük bir siyasi üslupla reddederek en büyük yanlışa düştü. Kendini köksüzlüğe mahkûm etmiş ve siyasi ikbalini CHP’ye kuyruk olmakta aramış, sonra da Türklük ve devlet düşmanı HDP ile kader arkadaşlığına, hatta yoldaşlığa soyunmuş bir partinin sözcüleri tarafından MHP’ye ve millete milliyetçilik taslanmasıysa bir başka garabet.'' dedi.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN İYİ PARTİ'Yİ SIKINTIYA SOKAN SORULAR

 

MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti'yi sıkıntıya sokan soruları peş peşe soran MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Bölücülerle aynı masaya oturuyorsunuz, teröristlerle aynı evi paylaşıyorsunuz da MHP ile komşu olmaktan mı kaçınıyorsunuz? Bölücü ile aynı masayı paylaşıyorsun da bizimle komşuluk hukukunu paylaşamıyor musun? Daha düne kadar içimizdeydiniz. Böyle şey olur mu?'' dedi.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'DEN İYİ PARTİ'NİN TUTUMUNA YÖNELİK MANİDAR DEĞERLENDİRME

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti Cenahının tutumunu değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcılarının açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP 25, 26, 27. Dönem İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kılıçdaroğlu'nun çağrısına koşa koşa gidip, Canan Kaftancıoğlu ve Sezgin Tanrıkulu ile bile kol kola girenler, hatta terörist Demirtaş'la ortaklaşanlar, devletimiz için varlığı itimat telkin eden akil insan, büyük bir dava adamı ve bilge bir Türk milliyetçisi olan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin içten çağrısını duyunca saklanacak yer aramaya başladı. Gerçekten ibretlik ve tarihi bir samimiyet testi oldu.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Arzu Erdem, Devlet Bahçeli, çağrısı, samimiyet testi
Yorumlar
Haber Yazılımı