Memleket Partisi İl Başkanından Erdoğan'a Destek Kararı
Haber Detayı
12 Mayıs 2023 - Cuma 10:27 Bu haber 1522 kez okundu
 
Memleket Partisi İl Başkanından Erdoğan'a Destek Kararı
Memleket Partisi Uşak İl Başkanı Engin Toraman ve binlerce Memleket Partili seçmen, Cumhur İttifakını destekleme kararı aldı.
SİYASET Haberi
Memleket Partisi İl Başkanından Erdoğan'a Destek Kararı

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kaset kumpasıyla adaylıktan çekilmek zorunda bırakılışına tepki gösteren Memleket Partililerin Altılı Masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceklerini sosyal medya hesaplarından duyurduğu anlarda basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Uşak İl Başkanı Engin Toraman, Türkiye'nin geleceğinin FETÖ'cüler ve küresel güçler tarafından şekillendirilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

 

MUHARREM İNCE ALTILI MASADAKİ SİYASETÇİLERİN KORKULU RÜYASI OLMUŞTU

 

CHP'nin Atatürkçü çizgiden ayrıldığını belirterek Memleket Partisi'ni kurup Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, CHP'den ayrılan Atatürkçü ve Ulusalcı seçmenler tarafından desteklenirken, özellikle Meral Akşener'in tekmelediği Altılı Masaya geri dönmesinden sonra İyi Parti'den ayrılan Milliyetçi ve Ulusalcıların desteğini almıştı. Bir anda seçim barajını aşacak kadar oy alacağı tahmin edilen Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Altılı Masadaki siyasetçilerin korkulu rüyası haline gelmişti. 

 

ŞANTAJLARA DAYANAMAYAN MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

 

Bunun üzerine 2023 seçimlerini kaybetme korkusu yaşayan Sol Cenah, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçmesi için sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlattı. Altılı Masaya açıktan destek veren FETÖ'cüler, geçmişte Deniz Baykal'ı Genel Başkanlıktan indiren kaset kumpasının benzerini Muharrem İnce'ye uyguladı. Şantajlara dayanamayan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

 

KASET KUMPASINA TEPKİ GÖSTEREN MEMLEKET PARTİLİLERİN SOL CENAHI ŞOK EDEN KARARI

 

Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adaylığından eden kaset kumpasına CHP'li eski Milletvekilleri de dahil Atatürkçü ve Ulusalcılar tepki gösterirken, Altılı Masayı destekleyen Sol Cenahın siyasetçileri ve anlı şanlı yazarları sus pus oldu. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi nedeniyle Memleket Partisi oylarının Kemal Kılıçdaroğlu'na geleceğini düşünerek seçimleri kazanacakları moduna giren Altılı Masa taraftarları, bir anda şok yaşadılar. Memleket Partisi'ni destekleyen sosyal medya hesapları, ''Bir oy Memleket Partisi'ne, bir oy Cumhurbaşkanı Erdoğan'a'' başlığıyla Cumhur İttifakını destekleyici açıklamalar yaptılar. Son olarak ise kaset kumpasına tepki gösteren Memleket Partisi Uşak İl Başkanı Engin Toraman, vatan ve millete karşı kurulan oyunları bozmak için Cumhur İttifakını destekleyeceklerini açıkladı.

 

ENGİN TORAMAN BASIN TOPLANTISINDA ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİNİ DUYURDU

 

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kaset kumpasıyla adaylıktan çekilmek zorunda bırakılışı konusunda basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Uşak İl Başkanı Engin Toraman, yaptığı açıklamada, ''Genel Başkanımıza çok saldırdılar. FETÖ'cüler, PKK'lılar, Ülkeye faydası olmayan insanlar hepsi karalamaya çalıştı. Bunu da başardılar. Sonuçta Muharrem İnce de bir insan, onun da bir gruru ve şerefi var, yapacak bir şeyi kalmadı havluyu attı. biz de bunları göze alarak, vatana millete nasıl faydalı olacağımızı düşünerek, doğrusu olan Erdoğan ve Cumhur İttifakını destekleme kararı aldık. Yapmamız gereken yakışan budur. Bazı illerimizde bu yönde düşünenler var. Millete vatana faydası olmayan kimler varsa millet ittifakında toplanmış. MHP'den ayrılan Meral Akşener, CHP ve HDP ile nasıl yapabiliyor? Bunların derdi seçim kazanmak ülkeyi refah seviyelerine getirmek değil. Bunlar, 'Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' diyorlar. Öyle bir dünya yok. Biz Erdoğan'ın arkasında olacağız. Cumhur İttifakının sonuna kadar arkasında duracağız. Onlara inat da değil. Onlara inat mı değil mi? Doğrusu olan bu. Vatan millet herşeyden önemlidir.'' dedi.

 

GÖREVİNDEN AYRILAN ENGİN TORAMAN'IN BASIN BİLDİRİSİ

 

Genel Başkanlarına yönelik düzenlenen kaset kumpasına tepkilerini, Cumhur İttifakını destekleyerek göstereceklerini belirten Memleket Partisi Uşak İl Başkanı Engin Toraman, İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurduğu basın bülteninde, ''Genel Başkanımız Muharrem İnce, FETÖ'cü usuller kullanılarak kaset kumpası ile CHP li yöneticiler ve CHP yandaşı gazetecilerin baskısı ile Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmek zorunda bırakılmıştır. Ben Memleket Partisi Uşak İl Başkanı olarak memleketimizin geleceğinin FETÖ'cüler ve küresel güçler tarafından şekillendirilmesine gönlüm razı olmadığından tarafımı milli olan siyasetten yani Cumhur ittifakından yana belirliyorum ve 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi kamuoyuna deklare ediyorum. Memleket Partisi İl Başkanlığı görevimden de istifa ediyorum.'' dedi.

 

Resim

Bir 3 kişi görseli olabilir

Bir bilet koçanı ve şunu diyen bir yazı '11/05/2023 Genel Başkanımız Muharrem Ince, Fetöcü usuller kullanılarak kaset kumpası ile CHP liyöneticiler ve CHP yandaşı gazetecilerin baskısı ile Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmek zorunda bırakılmıştır. Ben Memleket Partisi Uşak Başkanı olarak memleketimizin geleceğinin Fetöcüler ve küresel güçler tarafından şekillendirilmesine gönlüm razı olmadığından tarafımı milli olan siyasetten yani Cumhur ittifakından yana belirliyorum ve 14 Mayis günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi kamuoyuna deklare ediyorum. Memleket partisi il başkanlığı görevimden de istifa ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım... Memleket Partisi Uşak il Başkanı PNO Engin Toraman' görseli olabilir

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Memleket Partisi Uşak İl Başkanı, Engin Toraman, Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimi, karar açıkladı
Yorumlar
Haber Yazılımı