KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
05 Ekim 2023 - Perşembe 11:18 Bu haber 3342 kez okundu
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Bahçeli Açıklaması
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Bahçeli Açıklaması

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin KKTC'ye Kıbrıs Devleti denilmesi gerektiğine yönelik yaptığı açıklama konusunda değerlendirmelerde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk'üne her zaman olduğu gibi yine sahip çıkarak KKTC'ye Kıbrıs Devleti denilmesi gerektiğini gündeme getiren MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KKTC'YE KIBRIS DEVLETİ DENİLMESİNE YÖNELİK ÖNERİ

 

Kıbrıs'ta iki ayrı Devlet olması fikrine karşı çıkarak Ada'daki Türk varlığını reddeden bir yaklaşım sergileyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY); Kıbrıs'ın sadece Güney kesimine hükmettikleri halde, Kıbrıs Cumhuriyeti ismi üzerinden Ada'nın tamamına hükmettiklerine yönelik algı oluşturmaya çalışıyordu. İyi bir oyun kurucu olduğu kadar iyi bir oyun bozucu olmasıyla bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, GKRY'nin algı operasyonu çöpe atacak önerisini açıkladı.

 

TBMM Grup Toplantısında KKTC'ye Kıbrıs Devleti denilmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Dünyayı Türkçe okuma gayemiz, başkent Ankara vizyonuyla küresel ve bölgesel hadiseleri takip ve yorumlama gayretimiz bilinen bir gerçektir. Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok 'Kıbrıs Devleti' diyeceğiz. 3 Kasım 2023 tarihinde Kazakistan’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı’nda KKTC’nin gözlemci ülke olarak yerini alması, Kıbrıs Türklüğünün tanınmasında önemli bir eşik olacaktır. Tarihi ve kültürel birlikteliğin çatı kuruluşu olan Türk Devletleri Teşkilatı, Budapeşte’den Hazar’ın doğusuna uzanan köklü işbirliği ve kardeşlik hissiyatını pekiştirecektir.'' demişti.

 

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'DAN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin KKTC'ye Kıbrıs Devleti denilmesi gerektiğine yönelik yaptığı açıklaması konusunda değerlendirmelerde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Sayın Bahçeli'nin dediği madem ki güneydeki devlet Kıbrıs Cumhuriyeti'dir ve bütün Ada'nın hükümetiymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar; bizim kuzeydeki devlette artık federasyona hazır bir devlet değil. Çünkü artık iki devlet politikası yürütülmektedir. İki devlet politikasıyla da artık Kıbrıs Türk Devleti veya Kıbrıs Devleti artık o nasıl ifade edilecek, tartışılır. Ama netice itibariyle bu işin kuzeyi güneyi kalmadı şeklinde. Madem ki sen Kıbrıs diyerek bütün Ada'nın yönetimi sendedir diye iddia ediyorsun. Ben de kuzey kelimesini kaldırıyorum. Artık Kıbrıs Türk Devleti diyorum ve bütün denizlerde de hak iddia edebiliyorum. Kuzey dediğinizde kendinizi kuzeye bir bakıma kapatıyorsunuz. Hâlbuki madem o Kıbrıs Cumhuriyeti biz de karşısında Kıbrıs Türk Devleti şeklinde bir tartışma belli ki şu anda başlamıştır. Onun için Sayın Devlet Bahçeli'ye bu anlamda, Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için; konuşmasında inşallah 3 Kasım günü gözlemci üye olarak Kazakistan'daki toplantıya katılmamız, orada geçen 16 Mart'ta Ankara'da olduğu gibi yine bizler de bu Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yerimizi alabilirsek o da elbette aşama aşama KKTC'nin hem görünürlüğünü hem tanınırlığını artıracak bir vesile olacaktır. Sayın Devlet Bahçeli'nin kendisine bir kez daha Kıbrıs'a önem verdiği için, Kıbrıs konusunu partisinin toplantısında bu şekilde gündeme getirdiği için ve bize her zaman olduğu gibi sahip çıktığı için, Kıbrıs Türk'üne değer verdiği için teşekkür ederim." dedi.

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KKTC Cumhurbaşkanı, Ersin Tatar, MHP, Devlet Bahçeli, Kıbrıs Devleti
Yorumlar
Haber Yazılımı