Engin Alan Paşa'dan Açıklama: Bu İş Daha Çok Su Kaldırır
Haber Detayı
10 Nisan 2022 - Pazar 11:10 Bu haber 3152 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Açıklama: Bu İş Daha Çok Su Kaldırır
24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, iki aşamalı olarak değerlendirdiği operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Engin Alan Paşa'dan Açıklama: Bu İş Daha Çok Su Kaldırır

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın son durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, Rusya'nın siyasi ve askeri hedeflerini iki aşamalı analiz yaparak açıkladı.

 

RUSYA, KARİZMAYI ÇİZDİRMESİNE RAĞMEN HEDEFİNE İLERLİYOR

 

Dünyanın iki süper gücü ABD ve Rusya'nın soğuk savaş dönemindeki gibi karşı karşıya geldiği Ukrayna krizinde; Rusya’yı Ukrayna’nın üzerine çöktüren ve yaptırım uygulamaktan başka bir şey yapamayan batılı ülkelerin çuvalladığı görülürken, hatalı davranışları ve sahada aldığı darbelerle Süper Devlet karizmasını çizdiren Rusya'nın adım adım hedefine ilerlediği görüldü. Rusya ve Ukrayna arasında başlayan krizin en başından bu yana doğru analizleriyle dikkat çeken Emekli Korgeneral Engin Alan, Rusya’nın Harekat Hedeflerini iki safhada değerlendirdi.

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN RUSYA'NIN ASKERİ VE SİYASİ HEDEFİ

 

Ukrayna'ya savaş açan Rusya'nın siyasi ve askeri hedefleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Rusya’nın Harekat Hedefleri: 1. Safha: Siyasi Hedef: Ukrayna’nın tarafsızlığı ve Nato üyeliği hayalini sonlandırma. Askeri Hedef: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve ülkenin alt yapısına azami zayiatı vermek. Bu safha tamamlandı. 2. Safha: Siyasi Hedef: Kırım’dan Sonra, Donbass’ın tamamını ele geçirerek Kırım ve Donbass’ı ilhak etmek. Askeri Hedef: Bu maksatla yeni bir sıklet merkezi oluşturarak, taarruzla Donbass’ın tamamını ele geçirmek. Bu iş daha çok su kaldırır!'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Emekli Korgeneral, Engin Alan, iki aşamalı, askeri hedef, siyasi hedef, Rusya, Ukrayna, savaş, son durum, gelinen nokta, su kaldırır
Yorumlar
Haber Yazılımı