Devlet Bahçeli İstifası İstenen Celal Adan'a Sahip Çıktı
Haber Detayı
31 Ekim 2023 - Salı 14:49 Bu haber 1964 kez okundu
 
Devlet Bahçeli İstifası İstenen Celal Adan'a Sahip Çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet Milletvekilleri tarafından istifası istenilen TBMM Başkanvekili Celal Adan'a sahip çıktı.
MHP Haberi
Devlet Bahçeli İstifası İstenen Celal Adan'a Sahip Çıktı

İsrail ile eş zamanlı hareket edercesine TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız veren HEDEP Milletvekillerinin, kendilerine tokat gibi cevap veren TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın istifasını istemesi üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet Milletvekilleri tarafından yapılan istifa çağrılarının ayaklarının altında ve hükümsüz olduğunu belirterek, Celal Adan’ın isabetli sözlerinin aynısıyla kendilerinin sözü olduğunu söyledi. 

 

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISIYLA EŞ ZAMANLI BAŞLAYAN TBMM'DE SÖZDE KÜRDİSTAN TARTIŞMASI 

 

Terör örgütü PKK'nın 'Büyük Kürdistan', İsrail'in 'Büyük İsrail' diye hayal kurduğu Irak, Suriye, İran ve Türkiye'nin toprakları üzerine kurulacak bir terör devletinin planı olan ABD’nin BOP'ni hayata geçirmek amacıyla; Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak Gazze'ye saldıran İsrail, tüm Ortadoğu'yu yakacak bir savaşın fitilini ateşledi. İsrail'in, Türkiye'nin 22 ilini kapsayacak bir savaşı başlattığı ortamda, İsrail ile eş zamanlı hareket edercesine tutum sergileyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekilleri, TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız verdiler. 

 

CELAL ADAN'DAN HEDEP MİLLETVEKİLLERİNE TOKAT GİBİ CEVAP

 

Türkiye'nin Kürtlerin ülkesi olmadığını iddia ederek Anayasa'da değişiklik yapılmasını isteyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerini, geçen hafta TBMM'de oturumu yönetirken 'Bizi mecbur etmeyin' diyerek uyaran TBMM Başkanvekili Celal Adan, bu haftaki oturumda PKK'nın Türkiye'yi parçalamak için yaptığı tüm eylem, katliam ve isyan denemelerini kutsayan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'a verdiği cevapta; Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde terör örgütünü savunup Türk askerini tehdit edici sözler sarfedenlerin TBMM'den canlı çıkamayacağını hatırlattı. 

 

MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ CELAL ADAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ 

 

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesini kürdistan olarak tanımlayıp dillerinin altındaki baklayı çıkararak, konuyu Anayasa tartışmasına bağlayan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerine, tokat gibi cevap veren TBMM Başkanvekili Celal Adan, muhalefet partileri tarafından hedefe konuldu. Celal Adan'ın istifasını isteyen HEDEP Milletvekillerine, CHP ve İyi Parti Milletvekilleri destek verdi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN HEDEP MİLLETVEKİLLERİNE SERT TEPKİ

 

TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM'yi bölücülük propagandası yapılan bir mecra haline getirmeye çalışan HEDEP Milletvekillerine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Artık yeni yüzyıl, bölücülüğün kökünü kurutma yüzyılıdır. Terörü hayatımızdan söküp çıkarmanın vakti gelmiştir. Bu mücadele devletin kendi imkânlarıyla yapılacak ve Türkiye’nin güvenliği üçüncü tarafların iznine ve inisiyatifine bırakılmayacaktır. Terör çıkmazına saplanarak Türkiye’ye ihanet eden her kademedeki PKK’lı teröristler için yegâne çıkış yolu bellidir ve üç madde altında şunlardan ibarettir: 1- Terör eylemlerine önşartsız ve derhal son vermek, 2- Silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak, 3- Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak cezalarını çekmektir. Şayet bölücü terör örgütü bunlara riayet etmezse tepelerine bomba, göğüslerine mermi yağacak, her yer ve zeminde meşru hedef olmaktan kurtulamayacaktır. TBMM, bölücülüğün ve terörsevicilerin meydan okuma yeri, propaganda mecrası değildir. Menfur ve menhus emel sahiplerini uyarıyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları ve coğrafi bütünlüğü içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Var diyen alçakların doğrudan karşılarında bulacağı kudret büyük Türk milletidir ve onun sevdalısı olan MHP’dir.'' dedi. 

 

DEVLET BAHÇELİ İSTİFASI İSTENEN CELAL ADAN'A SAHİP ÇIKTI

 

Sözde Kürdistancı HEDEP Milletvekilleri ile birlikte hareket eden muhalefet Milletvekilleri tarafından istifası istenilen TBMM Başkanvekili Celal Adan'a sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Geçtiğimiz hafta TBMM’de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkan Vekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim de sözümüzdür. Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir; saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür. MHP’nin her mensubu doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesaret ve ahlaki tutarlılıktadır. Hiç kimse, hele hele Türkiye husumetini siyaset malzemesi yapan Türk ve Kürt düşmanlığından nemalanan azgın güruh bize usul ve üslup dersi veremez.'' dedi. 

 

CELAL ADAN'IN HEDEP MİLLETVEKİLİ SIRRI SAKIK'IN YÜZÜNE HAYKIRDIĞI SÖZLERİN TAMAMI 

 

TBMM Genel Kurulu'nda hadsizce konuşan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'a cevap veren TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''Konuşurken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten örnek vererek bir örnek verdiler; şimdi, tabii, buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp askerlerimizi, polisimizi, doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı 'PKK' iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükürüğüyle boğar.' deseydi bu Meclisten canlı çıkamazdı Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde. Dolayısıyla, bu tespiti de yapmak lazım. Amerikan silahlarıyla, Avrupa'nın verdiği silahlarla örgütlenen, bu milletin evlatlarını gördükleri yerde şehit eden bir yapıyı da güzel bir şekilde anlatmakta fayda var. Türk milleti daima birliğine, beraberliğine, merhametine, şefkatine öncelik vermiş bir büyük millettir. Bugünkü ihaneti de güzel bir şekilde anlatmakta fayda var. Bunu zapta geçmesi için söylüyorum.'' dedi. 

 

CELAL ADAN: TÜRKİYE UYANDI GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

 

TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın; Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde terör örgütünü savunup Türk askerini tehdit edici sözler sarfedenlerin TBMM'den canlı çıkamayacağını hatırlatması üzerine şoka uğrayan Sırrı Sakık, Başkanvekili olarak TBMM'de oturumu yöneten Celal Adan'ın sık sık sözlerini kesti. Terör örgütü PKK'nın kaliamlarını hatırlatan MHP ve Ak Parti Milletvekilleri, Celal Adan'a destek oldular.

 

Bu tartışma ortamında sözlerine devam eden TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''16 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da yaşıyorum ben tam elli yıldır. Parlamentonun en eski milletvekillerinden birisiyim. 16 milyon insan sabahleyin yola çıkarken, ekmeğini ararken ırk, mezhep, bölge farkları gözetmeden hayatını idame ettirmektedir. Çok büyük bir millet olmuşuz, bunu zorla bölmek isteyenler var; ona özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Buna müsaade etmeyecektir Türkiye, etmemelidir, etmeyecektir. Demin burada Mustafa Kemal Atatürk'ü en iyi şekilde anlatan arkadaşlarımız vatandaşlığın ne kadar önemli olduğunu da anlattılar. Dolayısıyla bir tespit açısından söylüyorum: Bugün tam otuz yıldır bu milletin evlatlarının okuldaki sıkıntılarını yaşamasına vesile olan, bir sürü şeye vesile olan, dışarıda bazı kesimlerin istismarına açık hâle gelen bu terör örgütünün ne istediğini çok iyi biliyoruz biz; tam otuz yıldır takip ediyoruz, ifadelerini biliyoruz bunların, ne yapmak istediklerini biliyoruz. Türkiye uyanmıştır, böldürmeyecektir kendisini, bu meseleyi de çözeceğiz. Şimdi, Türk askerine kurşun sıkanların kimin himayesinde olduğunu biliyoruz, görüyoruz, nasıl korunduklarını biliyoruz; bu büyük millet işin farkındadır. Ortadoğu'da, Kafkaslarda, Balkanlarda Allah'ın izniyle bu millet oradan bir adım geri atmayacaktır.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, TBMM, Celal Adan, sahip çıktı, muhalefet
Yorumlar
Haber Yazılımı