Bakan Soylu'dan Deprem Üzerinden Siyaset Yapana Tepki
Haber Detayı
13 Şubat 2023 - Pazartesi 13:04 Bu haber 2492 kez okundu
 
Bakan Soylu'dan Deprem Üzerinden Siyaset Yapana Tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem felaketi üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan siyasetçiler hakkında açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Bakan Soylu'dan Deprem Üzerinden Siyaset Yapana Tepki

Yaşanan deprem felaketinden dolayı Devletin ve insanların zor durumda kalması için bölgede gıda yardımlarına ihtiyacın olmadığı yalanını yayanlara ve felaket üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan siyasetçilere tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zihniyeti yağmalanmış olan kişilerin acıları istismar ettiğine dikkat çekerek, deprem felaketinin ilk gününden beri resmen kaos ortamı oluşması için çabalayan siyasetçiler ve muhalif sosyal medya kullanıcılarının kanun önünde ve toplum vicdanında hesap vereceğini söyledi.

 

DEVLET CAN KURTARMA DERDİNDEYKEN MUHALİFLER ALGI OLUŞTURMA DERDİNDE

 

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birini yaşayan Türkiye'de, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde etkisi görülen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem için ülkenin tüm kurumları seferber olurken, devletin zaafiyete düştüğü algısını oluşturmak için kırk takla atanlar, kriz ve kaos ortamı oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfettiler. İnsanların acılarını paylaşmak yerine onları provoke etmeye, yalan ve yanlış beyanlarla halkı kışkırtmaya ve halk arasında kin ve nefret düşmanlığının oluşmasını sağlamaya çalıştılar.

 

DEPREM ENKAZI ÜZERİNDE TEPİNEN MUHALİF SİYASETÇİLER

 

Yüzyılın felaketi sonrasında devlet-millet seferberliği yaşanırken, kurum ve kuruluşların verdiği destansı mücadeleyi görmezden gelen ve iktidar umudunu felakete bağlayan siyasetçiler; insanlar enkaz altında can çekişirken, adeta enkaz üzerinde tepişerek, acıdan rant devşirmek için adeta birbiriyle yarışmaya başladı. Yaşanan deprem felaketinden dolayı iktidarın bir şamar yiyeceğini söyleyecek kadar ileri giden siyasetçiler, henüz acılar tazeyken 2023 seçimlerinin akıbetine yönelik beyanatlarda bulunmaya başladı.

 

AKLA HAYALE GELMEDİK YALANLARI SERVİS ETTİLER

 

Deprem felaketinin ilk gününden beri resmen kaos ortamı oluşması için çabalayan siyasetçiler ve muhalif sosyal medya kullanıcıları; zehirli dilleriyle bir yandan kin ve nefret duygularını kusarken bir yandan da akla hayale gelmedik yalanlarla insanları yönlendirmeye çalıştılar. Türk Milleti depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuşken, deprem bölglerinde gıda ve diğer malzemelere ihtiyacın olmadığı yalanını bile ortaya attılar. Tüm bu olup bitenleri siyasi yağmacılık olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalarda bulundu.

 

BAKAN SOYLU: GÖNDERBİLDİĞİNİZ KADAR MALZEME GÖNDERİN

 

Yaşanan deprem felaketinden dolayı Devletin ve insanların zor durumda kalması için bölgede gıda yardımlarına ihtiyacın olmadığı yalanını yayanlara tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Vatandaşlarımıza çağrımızdır: Yardımlarınızı göndermeye devam edin. Yardımlar yeterli, depolar doldu diye düşünmeyin. Milyonlarca insanın yaşadığı alanı etkileyen bu depremin ardından, aşevleri ve diğer yardım faaliyetleri uzunca bir süre devam edecek. Buradan söylemek istiyorum, elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin. Aşevlerine malzeme bulmakta yarın öbür gün zorlanacağız." dedi.

 

BAKAN SOYLU: DEPREM BÖLGESİNDE SORUN YAĞMACILIK DEĞİL YALANCILIKTIR

 

Deprem felaketinden sonraki günlerde yağmacılığın arttığı yönünde algı oluşturmaya çalışanlara tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, ''Tarihin en büyük afetiyle karşı karşıya kaldığımız herkesin kabulüdür. Aziz milletimiz Kahramanmaraş merkezli deprem afetini yönettiğimiz şu süreçte yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil yalancılıktır. Allah hepimizi bundan muhafaza etsin. Şu anda bu bölgede, takviye 80 binle birlikte ve bütün bölgeye 5 bin bekçi daha çektik ve tüm bekçiler bölgede gece dolaşacaklar, güvenliği sağlayacaklar. 31 Ocak'tan 5 Şubat'a kadar yani deprem zamanına kadar Türkiye’de mal varlığına karşı meydana gelen 9 önemli suçtan toplam sayı 744'tür. Depremden bugüne kadar yine aynı gün periyodunda 6 Şubat ile 12 Şubat arası meydana gelen olay sayısı 510'dur. Suçlarda yüzde 35'lik bir azalma var. Biz Kahramanmaraş’tayız bir yağma görmedik. İnsanlar depremden camları kırılmış dükkanlara bile girmiyor.'' dedi.

 

BAKAN SOYLU: ACILARI İSTİSMAR EDENLER HESAP VERECEK

 

Zihniyeti yağmalanmış olan kişilerin acıları istismar ettiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Türkiye’de zihni yağmalanmış, yıllardan beri zihni birileri tarafından sürekli yağmalanmış insanlar, afetle karşı karşıya kalan aziz vatandaşlarımızı istismar etmek için, ülkemizin bu acı ve zor gününü istismar etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Onlar onu yapacaklar. Biz bir taraftan onları yalanlayacağız ve doğrusunu anlatacağız ama biz yüzde 99 işimize bakacağız ve bakıyoruz. Onları da Allah'a havale ediyoruz. İşimiz bittikten sonra onlara söyleyeceklerimiz olacaktır. Sosyal medya meselesinde de; kim tezvirat yapıyorsa, kim dezenformasyon yapıyorsa devletin bütün kurumları gerekeni yapacak, kanunun ve olağanüstü halin getirdiği bütün unsurlar kullanılarak hukuk karşısına çıkarılmaktadır.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu, deprem felaketi, üzerinden, siyasi rant, devşirmeye çalışan, siyasetçiler, deprem, gıda, yardım, malzeme, afet, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı