Bahçeli'nin Çizmeli Videosu MHP'li Özdemir'in Açıklaması
Haber Detayı
20 Ağustos 2023 - Pazar 12:51 Bu haber 1331 kez okundu
 
Bahçeli'nin Çizmeli Videosu MHP'li Özdemir'in Açıklaması
MHP Lideri Devlet Bahçeli, emperyalistlere meydan okudu. MHP'li İsmail Özdemir, KKTC'de yaşanan gerilime yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'nin Çizmeli Videosu MHP'li Özdemir'in Açıklaması

Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı yol projesini engellemek isteyen BM Barış Gücü'nün müdahalesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emperyalistlere meydan okuduğu videoyu 'Kıbrıs Türk'tür' notuyla paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, KKTC'de yaşanan gerilime yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

BM BARIŞ GÜCÜ İLE KKTC GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA YAŞANAN GERİLİM

 

KKTC, Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı yol projesini uyulamak için harekete geçti. Ancak, Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ni engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri; sabah saatlerinden itibaren projenin başlanacağı alana beton bloklar yerleştirdi, yol yapmaya başlayan iş makinalarının güzergahına araçlarını park etti. Kendi topraklarındaki yol yapımını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerlerine tepki gösteren KKTC güvenlik güçleri, BM araçlarını iş makinaları ile yol  güzergahının dışına sürükledi.

 

BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginliğin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görüntüleri paylaşan Türk Milliyetçileri, Pile-Yiğitler Yolu Projesi’nden geri dönüş olmayacağını bildiren KKTC yönetimine destek mesajları yağdırırken; Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlerden yana olan FETÖ ve PKK artıkları adeta çılgına döndü.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KKTC'DE YAŞANAN GERİLİME TEPKİ

 

Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlere karşı en net mesaj veren ise her zamanki gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan yol projesine, nereye ve kimlere hizmet ettiği az çok belli olan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün haksız ve hukuksuz şekilde müdahil olması tam manasıyla ilkelliktir, sorumsuzluktur, provokasyondur. Fütursuz engelleme girişimlerini bertaraf etmekte haklı olan KKTC hükümetine desteğimiz tamdır. Birleşmiş Milletler, Rumların karanlık emellerine hizmetten, Kıbrıs’ın barış ve huzurunu bozucu teşebbüslerden derhal vazgeçmelidir.'' dedi. 

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN DİKKAT ÇEKEN VİDEOLU MESAJ

 

Bu açıklamanın ardından Devlet Bahçeli'den anlamlı bir mesaj daha geldi. MHP'nin sosyal medya hesabından 'Kıbrıs Türk'tür' yazısıyla birlikte Devlet Bahçeli'nin bir videosu paylaşıldı. Zeki Müren'in seslendirdiği 'Ağlama Sevdam' şarkısı eşliğinde elinde tesbih ayağında çizmeleri ile makam odasında dolaşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mussolini’nin elçisine verdiği cevabın aynısını verdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emperyalistlere meydan okuduğu videoyu 'Kıbrıs Türk'tür' ve 'Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!' notuyla paylaşan Türk Milliyetçileri, BM Barış Gücü'nün müdahalesine tepki göstermeye devam ediyor.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN KKTC'DE YAŞANAN GERİLİME DEĞERLENDİRME

 

Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı yol projesini engellemek isteyen BM Barış Gücü'nün müdahalesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emperyalistlere meydan okuduğu videoyu 'Kıbrıs Türk'tür' notuyla paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''KKTC’de BM Barış Gücü’nün takındığı tutum yanlıdır ve yanlıştır. KKTC kendi egemenlik sahasında olan alanda istediği tasarrufta bulunabilir. Buna karşın BM Barış Gücü’nün benzer konularda GKRK lehine tutum sergileyip, dün KKTC’nin kendi inisiyatifi ile gerçekleştirmeye çalıştığı yol inşaatını sabote etmeye hakkı yoktur. Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı iki devlet vardır. Bu duruma BM’nin ve uluslararası toplumun gereken saygıyı göstermesi lazımdır. Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin, KKTC ile olan dayanışması, kader birliği ve garantörlüğü; Kıbrıs Türklüğü’nün her şartta yanında olma kararlılık ve iradesi devam edecektir.'' dedi. 

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, İsmail Özdemir, Çizmeli Video, KKTC
Yorumlar
Haber Yazılımı