Bahçeli'den Yargıya: Kandil'in Kuyruğundan Ayrılın
Haber Detayı
20 Haziran 2023 - Salı 13:55 Bu haber 1770 kez okundu
 
Bahçeli'den Yargıya: Kandil'in Kuyruğundan Ayrılın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin istekleri doğrultusunda hareket eden Yargı mensuplarına uyarılarda bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'den Yargıya: Kandil'in Kuyruğundan Ayrılın

TBMM Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin istekleri doğrultusunda hareket eden Anayasa Mahkemesi'ni defalarca uyardıklarını hatırlatarak, Anayasa değişikliğine gideceklerini belirttiği açıklamasında, bazı Yargı mensuplarına Kandil'in kuyruğundan ayrılmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN ANAYASA MAHKEMESİ'NE UYARILARI

 

Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile ilgili verdiği kararları hakkında defalarca tepkisini gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine Yeşil Sol Parti adıyla giren HDP'nin seçimlere girmememesi nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden Anayasa Mahkemesi'ne bir kez daha sert çıktı.

 

BAHÇELİ: KANDİL'İN KUYRUĞUNDAN ARTIK AYRILIN

 

HDP'nin istekleri doğrultusunda hareket eden Yargı mensuplarını Kandil'in kuyruğundan ayrılmaları konusunda uyarılarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Geçmiş dönemde, Anayasa Mahkemesi'nin tasarrufları üzerinde çok geniş değerlendirmelerde bulunduk. Anlaşılıyor ki, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Kurul Üyeleri; söylediklerimizi hiç kaale almıyor, HDP'nin istekleri doğrultusunda hareket etmeyi Türkiye'ye tercih ediyor. Bu konumdan kurtulunması için mutlak surette yeni bir Anayasa hazırlanmalı ve Anayasa Mahkemesi'ne şekil verilmelidir. Milli düşünceye sahip vatanını seven bir anlayışla Anayasa Mahkemesi'nin faaliyetlerini sürdürmesidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Mahkemesi kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Cumhuriyet Başsavcısının uyarılarını dikkate almayan bir Anayasa Mahkemesi, haddi zatında Yargı müessesini dikkate almıyor demektir, Cumhuriyet'in kurucusu Yargıtay Cumhuriyet Savcısını dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Şu Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazımdır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, TBMM, MHP, sert uyarı, Anayasa değişir, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı