MHP'li Yönter Davutoğlu'nu İddialarını İspata Davet Etti

Furkan Vakfı'nın tutuklu 8 üyesi için düzenlediği izinsiz gösteriye sert müdahalede bulunulması konusunda, Ali Babacan gibi Alparslan Kuytul'un ağzıyla konuşarak MHP ve Lider Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fiiliyatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bağlı olduğunu iddia eden Ahmet Davutoğlu'nu iddialarını ispata davet etti.

 

FURKAN VAKFI'NIN ADANA'DA DÜZENLEDİĞİ İZİNSİZ GÖSTERİ

 

Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı'nın, tutuklu 8 üyesi için organize ettiği örgütlü kalabalık grupların Adana'da farklı noktalarda yürüyüş ve eylem yapmak istemesi, uyarılara rağmen polisi taciz edip direniş göstermesi üzerine çıkan arbedede 37 polis memuru yaralanmıştı. Furkan Vakfı'nın, Adana'da düzenlediği izinsiz gösteriye sert müdahalede bulunan polislere yönelik linç kampanyası başlatan terör örgütleri, bazı siyasetçiler ve solak medyalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valisi ve Adana Emniyet Müdürü'nün istifasını istemişlerdi.  

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ SOYLU VE BÜROKRATLARA SAHİP ÇIKTI

 

Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmaya yönelik görevini layıkıyla yapan polislere, Bürokratlara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''FETÖ'cü hainlerin kalkışmasından ders çıkarmamak akıl tutulmasıdır. O yüzden, eylemleriyle PKK ve FETÖ'ye sahip çıkabilen ajan provokatörlerin kanunsuz eylemlerine şerefli Türk polisi zamanında müdahale etmiş, bize göre devletin hükümran vasfı isabetle gösterilmiştir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir. Türk polisi, sokakları karıştırmak isteyen sayıca küçük bir azınlığa Türk devletinin yaptırım gücünü göstermiştir. Bütün emniyet teşkilatımızı hassaten kutluyor, özellikle Adana’da görev yapan her polisimizin tertemiz alınlarından öpüyorum.'' demişti.

 

ALPARSLAN KUYTUL MHP HAKKINDA NE DEDİ?

 

Kurucusu olduğu Furkan Vakfı'nın tutuklu 8 üyesi için düzenlediği izinsiz gösteriye sert müdahalede bulunulması konusunda Deutsche Welle'den Nevşin Mengü'ye açıklamalarda bulunan Alparslan Kuytul, ''Bu son hadisede, olayı tamamen MHP üstlendi. Polislerin zaten tamamen MHP'nin kontrolünde olduğunu bilmeyen yok. Zaten bize saldıran polislerin hepsinin bıyığından da MHP'li oldukları belliydi. Özel bir ekip kurmuşlar, hepsi aynı görüşte. Baştan beri biz bu işin içerisinde kendine devlet diyenlerin olduğunu biliyoruz. Ak Parti gücünü kaybetti, Türkiye'de gücün kimlerin elinde olduğu da bellidir.'' dedi.

 

ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU, ALPARSLAN KUYTUL'UN AĞZIYLA KONUŞTU

 

Adana'daki olaylara ilişkin MHP ve Lider Devlet Bahçeli'yi suçlamaya kalkışan Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un ağzıyla konuşan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, aynı yerden işaret almışcasına benzeri ifadelerle MHP ve Lider Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

 

ALİ BABACAN, DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

PKK ve FETÖ'ye destek açıklamaları yapan Furkan Vakfı'nın Adana'da başlattığı kalkışmayı normal gösteren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Neymiş? ‘Yasa dışı’ yürüyüş yapmışlar. Bugünkü iktidar şiddetinin kurbanı Furkan Vakfı'ydı. Esefle kınıyorum. Kendilerini yöneten siyasetçilerden cesaret almayan hiçbir polis memuru böylesine pervasızca işkence uygulayamaz. 28 Şubat mücadelesi cop tutmak için değil copları kırmak için verildi. Bütün coplar bir gün kırılacak.Polis şiddetinin münferit bir tavır olmadığını ispatlayan Bahçeli, Polisleri alınlarından öperek kendisine yakışanı yaptı. Adı bunca kirli işle anılan ve işkence olayında dahi kendi vatandaşını suçlayan ilgili bakanın arkasında durdu.'' dedi.

 

AHMET DAVUTOĞLU, AK PARTİ VE MHP ARASINA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞTI

 

Furkan Vakfı'nın Adana'da düzenlediği gösterisiyle devlete başkaldırma eylemi gerçekleştirmesini durduran Polisleri işkenceci olarak nitelendirerek Emniyet Teşkilatı'na iftira atan Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, solak medya ve muhalif siyasetçiler tarafından istifası istenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Bürokratlara ve Polislere sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kritik konularda her zaman yaptığı gibi meydanı Bahçeli ve Soylu'ya bırakarak Adana'da yaşananlara da sessiz kaldığını belirten Ahmet Davutoğlu, ''Erdoğan, Bahçeli'ye bir şey demedi. Çünkü Bahçeli, sınırları çizen bir racon kesti. İçişleri Bakanı Soylu, görünüşte Cumhurbaşkanı'na esasta Devlet Bahçeli'ye bağlıdır. Bu tablo karşısında susan Ak Parti Milletvekilleri ve STK'ları düşünmeye davet ediyorum.'' sözleriyle, Ak Parti cenahını MHP ve Devlet Bahçeli'ye karşı kışkırtarak, Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalıştı.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN AHMET DAVUTOĞLU'NA SERT TEPKİ

 

Ali Babacan gibi Alparslan Kuytul'un ağzıyla konuşan Ahmet Davutoğlu, daha da ileri giderek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fiiliyatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bağlı olduğunu iddia etti. Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tek kelimeyi bile hak etmeyen bir mürai ve müfsit şahsa cümle kurmak esasen israftır. Serok azılı bir fitnesin, Mescid-i Dırar’ın bu çağdaki münafık fitilisin. Haydi kuldan utanmıyorsun, bari Allah’tan kork. Yalancısın, bu iddianı ispat etmezsen müfterisin.'' dedi.