MHP'li Yalçın'dan Altılı Masanın Adayını Açıklayacağı Tarih

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi parti Genel Başkanlarının bitmek tükenmek bilmeyen yuvarlak masa toplantılarının 12.'sinde de Cumhurbaşkanı adayının resmen açıklanmaması üzerine, Altılı Masayı tiye alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, tek başına hiçbir şey beceremeyen kaprisli insanların bir araya gelmesiyle oluşan zillet ittifakının, Cumhurbaşkanı adaylarını seçimlerden sonra açıklayabileceğini ve buna şaşırmayacaklarını söyledi.

 

ALTILI MASANIN 12. TOPLANTISINDA MERAL AKŞENER YAN ÇİZDİ

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partilerin Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Adayını belirlemek üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 12. kez toplandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 5 siyasi parti kabul ederken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yan çizmeye başladı.

 

MERAL AKŞENER, ALTILI MASANIN UZLAŞMA METNİNİ HALA PAYLAŞMADI

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasına rağmen toplantı sonrası açıklanan ''Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.'' kararını imzalamak zorunda kalan Meral Akşener, söz konusu kararı sosyal medya hesabından paylaşmadı.

 

Uzlaşma metnini 4 siyasi parti Genel Başkanı hemen paylaşırken Kemal Kılıçdaroğlu en geç paylaşan Genel Başkan oldu. Uzlaşma metnini hala sosyal medya hesabından paylaşmayan Meral Akşener, partisinin GİK üyelerini ve 81 İl Başkanını toplantıya çağırdı. Toplantıya girmeden önce tüm siyasi parti yetkili kurullarının kendi Genel Başkanlarına Cumhurbaşkanı adayını belirleme yetkisi verdiği bilinirken, toplantı kararına imza attığı halde yetkili kurullarına danıştıktan sonra kararını açıklayacağını bildiren Meral Akşener'in tutumu tartışma konusu oldu. 

 

GELİNEN NOKTADA MERAL AKŞENER NE YAPACAK?

 

Altılı muhalif ittifakın kuruluşundan bu yana aslında Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen ancak seçileceğine bir türlü gözü kesmediği ve muhalefetin büyük partisi CHP'yi aşamadığı için olmayan Başbakanlığa talip olduğunu açıklayarak İP'e un seren Meral Akşener, bir yandan da yanaştığı CHP'nin altını oymak için planlar kurup İyi Parti'nin muhalefetin büyük partisi olmasına uğraşıyordu. Altılı Masadaki dört sağ partinin soldaki Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmesi, Meral Akşener'i zora soktu. 

 

Gelinen noktada Meral Akşener; Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmiş ve bunu partisine kabul ettirmek için name yapıyor olabilir veya partisini Türkiye'nin 2. büyük partisi olma hayalini gerçekleştirmek için kendisinin Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayabilir. İşin özeti; Altılı Masada Cumhurbaşkanı adaylığı sorunu devam ediyor. Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN ALTILI MASAYI Tİ'YE ALAN AÇIKLAMA

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi parti Genel Başkanlarının bitmek tükenmek bilmeyen yuvarlak masa toplantılarının 12.'sinde de Cumhurbaşkanı adayının resmen açıklanmaması üzerine, Altılı Masayı tiye alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sonu gelmeyen müteselsil toplantılar; tek başına hiçbir şey beceremeyen, kaprisli insanların bir araya gelmesiyle gerçekleşir. 6+1 zillet kumpanyasının toplantıları da öyle... Masa altına HDP'yi saklayan zillet ittifakı, adaylarını bu gidişle seçimlerden sonra açıklarsa şaşırmayız.'' dedi.