MHP'li Arzu Erdem'den Devleti Hedef Alanlara Net Cevap

MHP'nin 2018 Seçim beyannamesinde olan ve yasalaşması için Kanun Teklifi verdiği EYT düzenlemesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda şahsı adına değerlendirmelerde bulunurken deprem felaketine maruz kalan vatandaşların can derdine düştüğü ortamda Devlet nerede? diyerek algı oluşturmaya çalışan muhalif cenaha tepki gösteren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ifadesiyle Devletin her yerde olduğunu belirtirken, bir yandan deprem felaketinin yaraları sarılırken bir yandan da vatandaşların EYT sorununun çözümü için çabaladıklarını söyledi.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'İN SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI PAYLAŞIM

 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in sosyal medyadan paylaştığı, ''Bir yandan yaralarımızı sararken diğer yandan vaadlerimizi hayata geçireceğiz. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Biz Cumhur İttifakıyız. Cumhur İttifakı ve MHP olarak verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirdik. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla  ilgili Kanun TBMM'de kabul edilerek yasalaşmıştır. EYT’li kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Çözerse Cumhur İttifakı çözer.'' sözleri aslında herşeyi anlatıyor.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'İN TBMM GENEL KURULU'NDA YAPTIĞI KONUŞMASI

 

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen depremlerin ardından devletimiz, bakanlarımız, kurumlarımız, güvenlik güçlerimiz tüm imkânlarıyla seferber edilmiştir. Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin talimatıyla teşkilatlarımız, Ülkü Ocaklarımız ve partililerimiz aracılığıyla deprem bölgelerine her türlü destek AFAD koordinasyonunda gönderilerek zor günde bir olmanın maneviyatı yaşanmıştır. Ayrıca, binden fazla Ülkü Ocaklı kardeşimiz ve 5 binden fazla eğitimli gönüllümüz deprem bölgelerinde görevlendirilmiş, yaralara merhem olmaya çalışmıştır. "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için." diyerek birlik olma mesajı verilmiştir. Allah bu zor günlerde bir ve beraber olma bilincini hisseden ve çalışmalarıyla katkı sağlayan her bir kardeşimizden razı olsun. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hâlen tedavi altında bulunan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Başımız sağ olsun, vatanımız sağ olsun, milletimiz sağ olsun.

 

TÜRK MİLLETİ DEVLET NEREDE? DİYENLERE TARİHİ BİR DERS VERDİ

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir." demiştir. Türk milleti, engin ferasetiyle devletiyle el ele vererek "Devlet nerede?" diyenlere tarihî bir ders vermiştir, vermeye de devam etmektedir.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN DEVLET NEREDE? DİYENLERE TARİHİ CEVAP

 

Bu hususta, liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in şu mesajını sizinle paylaşmak istiyorum: "'Devlet nerede?' diyenler şimdi kulağını açıp dinlesinler. Devlet, depremzedeye ekmek dağıtan belediye başkanıdır; çorba kaynatan, yardım konvoylarının koordinasyonunu yapan, trafiği düzenleyen, asayişi ve güvenliği temin eden isimli isimsiz nice kahramandır. Devlet, su dağıtan zabıta çavuştur, arama kurtarma yapan askerdir, AFAD görevlisidir, gönüllü insanlardır. Devlet, yağmacıyı yakalayıp doğduğuna pişman eden cesur polistir. Devlet, dozer süren teknisyendir, ambulans süren şofördür, sela okuyan müezzindir, muayene eden doktordur, iğne yapan hemşiredir, pansuman yapan hasta bakıcısıdır. Türk yönetim felsefesine göre devlet millettir, millet devlettir. Tarihin zor ve zahmetli dönemlerinde bu ikisini ayırt etmek asla mümkün olmamıştır." 

 

MALATYALI BİR VATANDAŞIN İBRET ALINACAK SÖZLERİ

 

Malatyalı bir amcamızı yurtta ziyaret ettim; Malatyadan gelmiş, İstanbul'da yurtta; ağlıyor, dedim ki: Amca üzülme, yaralarımızı birlikte saracağız. Dedi ki: "Benim yaram yok, kayıplarım önemli değil. Benim üzüldüğüm, devletimize çok yük olduk." O sebeple, bu insanlar "Devlet nerede?" diyenlere elbette gerekli dersi verecektir. Rabb'im milletimizi ve ülkemizi her tür kaza, bela, afet, musibet ve fenalıktan korusun, kollasın.

 

EYT'DE EN İDEAL SONUCUN OLUŞMASI İÇİN ÇABA GÖSTERDİK

 

Uzun süredir vatandaşlarımızın beklediği ve TBMM'nin önemli gündem başlıklarından biri olan emeklilikte yaşa takılanlar konusunda kalıcı çözüme kavuşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. 2 milyon 250 bin çalışanı doğrudan, yaklaşık 5 milyon vatandaşı dolaylı olarak ilgilendiren bu düzenlemenin Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu önemli çalışmanın her adımını yakından takip eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'ye ve liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'ye şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı olarak uzun zamandan beri ince detaylarına kadar en ideal sonucun oluşması için MHP Grubumuz olarak liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin talimatıyla vermiş olduğumuz kanun teklifleri de dikkate alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulmuştur, Hazine ve Maliye Bakanlığının da katılımıyla etki analizleri de yapılarak organize bir çalışma yürütülmüştür. Bu hususta Sayın Bakanlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum, emeği geçen herkese aynı şekilde.

 

KANUN TEKLİFİ 3 TEMEL ESAS ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

 

Kanun teklifi 3 temel esas üzerine inşa edilmiştir. Birincisi, sigortalı olduğu tarih 9 Eylül 1999 öncesi olan SGK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı dâhil tüm emeklilikte yaşa takılanların düzenlemeden yararlanabilmesi. İkincisi, emekli olduktan sonra aynı iş yerinde on gün içerisinde çalışmaya başlayanlar için yüzde 5 destek priminin sağlanması. Üçüncüsü ise kadroya alınan işçiler ile işçi statüsüne geçirilenlerin emekli olmaya hak kazanmaları hâlinde iş sözleşmelerinin feshini ve emekli olmalarını zorunlu tutan düzenlemenin yürürlükten kaldırılması.

 

EYT'Lİ VATANDAŞLARIN SORUNLARINI ÇÖZECEK KANUN TEKLİFİ

 

Teklifte, Anayasa'nın 60'ıncı maddesinde yer alan "Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar." hükmüyle güvence altına alınmış ve sosyal güvenlik sistemimizde aktüel denge korunmuştur. Bunun neticesinde, bugün çıkacak olan, kanunlaşacak olan, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına tam olarak çözüm getirecek olan kanun teklifinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorken, yine, deprem bölgesinde mücadele eden tüm kahramanlarımıza buradan dualarımızı, dileklerimizi, temennilerimizi göndermek istiyorum. Yine, aynı şekilde "Oraya tekrar döneceğim. Ben bölgemde olacağım, ben memleketimde olacağım." diyen bütün Malatyalıların, bütün Maraşlıların, bütün İskenderunluların, bütün Hataylıların, bütün Gazianteplilerin, bütün Diyarbakırlıların tamamını buradan selamlıyorum ve buradan tekrar dualarımı gönderiyorum. Gazi Meclisi saygılarımla selamlıyorum. Sağ olun.