MHP'li Baki Ersoy'dan Ümit Özdağ'a Manidar Cevap

Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı yönünde karar alan Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nu ve Kayseri Valiliği'ni hedef alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren Kayserispor eski Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, provokatif eylemlerle Kayserispor üzerinden siyaset yapmaya çalışan Ümit Özdağ'ın Kayseri'de aradığı provakasyon ortamını bulamayacağını belirterek, Ümit Özdağ'ın provokatif eylem planladığı maç saatinde MHP Milletvekili olarak depremden etkilenen İllerde enkazdan canlarını kurtarmış vatandaşların yanlarında olacaklarını söyledi.

 

BAHÇELİ'NİN SEYİRCİSİZ MAÇ ÖNERİSİ VE FUTBOL KULÜPLERİNE ÇAĞRISI

 

Süper Lig'in 23. haftasında oynanması gerekirken deprem felaketi nedeniyle ertelenen Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası yapılırken bazı taraftarların tribünden ''Hükümet istifa'' sloganı atması üzerine, Türkiye'nin deprem felaketiyle mücadele ettiği dönemde tribünlerden istifa sloganlarının atılmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, istifa sloganlarının diğer maçlarda devam etmesi halinde maçların seyircisiz oynatılması gerektiğini belirterek, futbol kulüplerine tedbir almaları yönünde çağrı yapmıştı. Beklenen oldu ve Beşiktaş taraftarlarından bazıları da tribünlerden istifa sloganı attı.

 

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA FUTBOL KULÜPLERİ KAYITSIZ KALMADI

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısına kayıtsız kalmayan Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Adana Demirspor, Afyonspor, Başakşehir, Erzurumspor, Sivasspor, Ümraniyespor gibi futbol kulüpleri, peş peşe açıklamalar yaparak Devletin ve Türk Milletinin yanında olduklarını gösterdi.  

 

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISIYLA İLK HAREKETE GEÇEN KAYSERİSPOR'DAN ÖNEMLİ HAMLE VE ALINAN KARAR

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine harekete geçen kulüplerden birisi olan Kayserispor, ''Kayserispor Kulübü ve Kayserispor camiası sonuna kadar devletinin ve milletinn yanındadır. İçinde olduğumuz şu felaket günlerinde milletimizin acısını yürekten paylaşırken, bu acıyı vesile yaparak tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve bunu kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.'' açıklamasını yaparak Devletine ve Milletine sahip çıktı.

 

4 Mart 2023 Cumartesi oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçeli taraftarların sahaya alınmaması için Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'na başvuran Kayserispor, uzun bir açıklama yaparak üzüntülerini bildirdi. Kayserispor'un başvurusunu değerlendiren Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, cumartesi saat 19.00'da oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı yönünde karar aldı.

 

ALINAN KARARA FERBAHÇE'DEN TEPKİ

 

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararına tepki gösteren Fenerbahçe, ''Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

 

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN KAYSERİSPOR- FENERBAHÇE MAÇINA YÖNELİK PROVOKATİF AÇIKLAMA

 

Türkiye'de yaşanan bir çok konuya ilişkin provokatif eylemleriyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fenerbahçe seyircisinin Kayserispor maçına alınmayacak olmasını da boş geçmeyerek, ''Kayseri Valisine sesleniyorum. Hükümeti desteklemek veya muhalefet etmek demokratik haktır. Bugün Fenerbahçe seyircisini maça sokmazsanız yarın muhalefete oy verecek seçmenin sandığa gitmesini yasaklarsınız. Antidemokratik uygulamanızı protesto ediyorum. Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Ben Beşiktaş taraftarıyım. (Galatasaray ve Trabzonspor’un sevgili taraftarlarının haklı demokratik tepkisini de bekliyorum) Ben Türk futbolunu seviyorum. Ve ben bu maça gideceğim. Ben geleyim siz almayın.'' sözleriyle, yeni bir provokasyonun fitilini ateşledi.

 

MHP'Lİ BAKİ ERSOY'DAN ÜMİT ÖZDAĞ'A MANİDAR CEVAP

 

Kayserispor üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara, ''Kayserispor’un zor günlerinde yanında olmamış, ne yapabilirim diye bırakın bir adım atmayı, aklının ucundan geçirmemiş, stadyumun yolunu bilmeyenler, yine Kayserispor üzerinden siyaset yapmaya gayret gösteriyor. Geçin bu işleri Kayserispor bir sevdanın adıdır, anlayamazsınız!'' sözleriyle cevap veren Kayserispor eski Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor-Fenerbahçe maçına yönelik provokatif açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a sosyal medyadan tepki göstererek, ''Kayserimiz misafirperver, aklıbaşında insanların yaşadığı bir şehirdir. Aradığınız provakasyon ortamı Kayserimizde sizin adınıza üzülerek söylüyorum ki olmaz! Biz Depremden etkilenen İllerde enkazdan canlarını kurtarmış kardeşlerimizin yanında olacağız maç günü, size iyi seyirler!'' dedi.