MHP'li Kaba'dan Halkı Provoke Eden Ümit Özdağ'a Tepki

Seyircisiz maç oynanacak olmasını ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ''Elbistan İl Olsun'' pankartı altında slogan atanlara yönelik söylediği ''Şimdi zamanı değil'' sözlerini çarpıtma konusunda vatandaşları provoke etmeye çalışan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, tribünlerden yükselen hükümet istifa sloganlarının arkasında koordineli kirli bir siyasi organizasyonun olduğunu belirterek, küresel medya merkezlerinin, baronların ve neoconcuların hizmetkarlığını yapan Ümit Özdağ'ın sözlerine Türk milletinin itibar etmeyeceğini söyledi.

 

DEVLET VE MİLLET KENETLENMESİNİ HAZMEDEMEYEN MUHALİFLERİN TRİBÜNLERİ KIŞKIRTMASI 

 

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birisi olarak tanımlanan 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi, sonrasında meydana gelen Hatay depremi ve devam eden irili ufaklı artçı depremler ile büyük acılar yaşayan Türk Milleti, Devleti ile beraber deprem felaketinin yaralarını sarmak için tek yürek olup kenetlenmişti. Deprem felaketi sonrasında; devletin zaafiyete düştüğü algısını oluşturmak için kırk takla atanlar, kriz ve kaos ortamı oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfedenler, insanların acılarını paylaşmak yerine onları provoke etmeye, yalan yanlış beyanlarla halkı kışkırtmaya ve halk arasında kin ve nefret düşmanlığının oluşmasını sağlamaya çalışanlar, Türk Milletinin Devleti ile kenetlenmesi karşısında şaşkına döndü. 

 

Büyük felaketlerden iktidar uman muhalifler, deprem bölgelerindeki halkı kışkırtamayınca deprem olmayan diğer illerde oynanan futbol maçlarına gelen seyircileri, Devlete ve Hükümete karşı eylemler yapılması planını devreye soktu. Bu kapsamda hareket eden muhalifler, Süper Lig'in 23. haftasında oynanması gerekirken deprem felaketi nedeniyle ertelenen Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakasında bazı taraftarların tribünden ''Hükümet istifa'' sloganı atmasını sağladı.

 

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA FUTBOL KULÜPLERİ KAYITSIZ KALMADI

 

Türkiye'nin deprem felaketiyle mücadele ettiği dönemde tribünlerden istifa sloganlarının atılmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, istifa sloganlarının diğer maçlarda devam etmesi halinde maçların seyircisiz oynatılması gerektiğini belirterek, futbol kulüplerine tedbir almaları yönünde çağrı yapmıştı. Beklenen oldu ve Beşiktaş taraftarlarından bazıları da tribünlerden istifa sloganı attı.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısına kayıtsız kalmayan Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Adana Demirspor, Afyonspor, Başakşehir, Erzurumspor, Sivasspor, Ümraniyespor gibi futbol kulüpleri, peş peşe açıklamalar yaparak Devletin ve Türk Milletinin yanında olduklarını gösterdi.  

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine harekete geçen kulüplerden birisi olan Kayserispor, 4 Mart 2023 Cumartesi oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçeli taraftarların sahaya alınmaması için Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'na başvurdu. Başvurunun kabul edilmesine tepki gösteren Fenerbahçe, karara itiraz etti ama karar değişmedi. Yaşananları fırsat bilen provokatif eylemleri yapmaya müsait siyasetçiler, sporu siyasete alet etmekten çekinmeyerek devreye girdiler.

 

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN KAYSERİSPOR- FENERBAHÇE MAÇINA YÖNELİK PROVOKATİF AÇIKLAMA

 

Türkiye'de yaşanan bir çok konuya ilişkin provokatif eylemleriyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fenerbahçe seyircisinin Kayserispor maçına alınmayacak olmasını da boş geçmeyerek, ''Kayseri Valisine sesleniyorum. Hükümeti desteklemek veya muhalefet etmek demokratik haktır. Bugün Fenerbahçe seyircisini maça sokmazsanız yarın muhalefete oy verecek seçmenin sandığa gitmesini yasaklarsınız. Antidemokratik uygulamanızı protesto ediyorum. Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Ben Beşiktaş taraftarıyım. (Galatasaray ve Trabzonspor’un sevgili taraftarlarının haklı demokratik tepkisini de bekliyorum) Ben Türk futbolunu seviyorum. Ve ben bu maça gideceğim. Ben geleyim siz almayın.'' sözleriyle, yeni bir provokasyonun fitilini ateşledi.

 

VALİ VE BAKANI HEDEF ALAN ÜMİT ÖZDAĞ'IN DERDİ DEPREMDEN GEZİ EYLEMİ ÇIKARMAK MI?

 

Deprem felaketinin yaşandığı ilk anlarda can derdiyle uğraşan vatandaşları provoke etmek için ''Enkazlardan önce Ak Partililer kurtarılıyor'' yalanını ortaya atan muhaliflerin stratejisinin bir benzerini, Devletin ve Milletin yaraları sarmak için seferber olduğu bir dönemde bazı vatandaşlara ''Ak Partili olmadıkları için yardım yapılmıyor.'' paylaşamını yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı kararı nedeniyle Kayseri Valiliği'ni hedef almakla yetinmeyerek, ''Türk Ulusu boyun eğmez ve korkmaz. Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş ne de diğer takımların aslan yürekli taraftarlarını korkutabilirsin. Taraftar halktır. Halkın stadyumda değil sokaklarda protesto etmesini mi istiyorsunuz? Yeter artık bu millete yaptığınız baskı ve zulüm.'' sözleriyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı. Eylemlerin stadyumlardan sokağa taşması tedirginliği yaşıyormuş gibi açıklama yapan Ümit Özdağ'ın esasen sokak eylemlerini hatırlatması, deprem felaketinden yeni bir GEZİ EYLEMİ çıkarma taktiğinin bir parçası olarak algılandı.

 

HIZINI ALAMAYAN ÜMİT ÖZDAĞ, VALİ VE BAKANDAN SONRA BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

 

Seyircisiz maç oynanacak olması nedeniyle Kayseri Valiliği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan Ümit Özdağ, hızını alamayarak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Elbistan'da kurulan konteynerkenti ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Elbistan İl Olsun'' pankartı altında slogan atanlara yönelik söylediği, ''Deprem felaketi nedeniyle vatandaşların acı yaşadığı bir ortamda Elbistan'ın il olması için slogan atılması yanlıştır'' sözlerini, ''Devlet Bahçeli depremzedeleri azarladı'' şeklinde çarpıtan solak medyanın bülbüllerine uyan Ümit Özdağ, ''Elbistan İl Olsun'' pankartı altında slogan atan vatandaşların MHP Lideri Devlet Bahçeli ile diyaloğunun videosunu sosyal medyadan paylaşarak, ''Stadları futbol seyircisine kapatın. Şikayet eden halkı dağıtın. Bağırıp Erdoğan’ın kulaklarını rahatsız eden vatandaşı indirin.'' sözlerini sarfetti.

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA'DAN SPORU SİYASETE ALET EDEN MUHALİFLER HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının tribünlerden istifa seslerini yükselttiği ilk andan itibaren muhalif cenahın olaya destek vermesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''En son süper lig maçlarında tribün canavarlarının koro halinde pervasızca dillendirdikleri hükümet istifa sloganlarının arkasında koordineli kirli bir siyasi organizasyonun ayak izleri yatmaktadır. Provokatif ve planlı eylemlere yol açan, depremin olduğu andan beri bölgede fink atan zilletin siyasi temsilcileri toplumu tahrik etmek üzere görevlendirilmiş birer devşirme slogan elçileridir. Böyle tekinsiz ve yoz gidişat mensuplarının insani hassasiyetlerden nasipsiz kör nefret tutkusu sonlarının tirajikomik başlangıcı olacaktır. Milletimiz birdir, yekvücut biraradadır. Devletimiz yaraları sarmak için her an bölgededir. Vatandaşının yanında, bozguncu zillet-i şer cephesinin karşısındadır.'' dedi.

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA'DAN ÜMİT ÖZDAĞ'A SERT TEPKİ

 

Seyircisiz maç oynanacak olmasını ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ''Elbistan İl Olsun'' pankartı altında slogan atanlara yönelik söylediği ''Şimdi zamanı değil'' sözlerini çarpıtma konusunda vatandaşları provoke etmeye çalışan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, ''Her gün başka bir ağızla konuşan, gün içinde söylediklerini aynı gün yalanlayan, art niyetli bir şekilde liderimize laf yetiştirmeye çalışan bu şarlatan ve fırsatçı siyaset kumpanyacısının sözlerinin aziz milletimizin nezdinde hiçbir itibarı yoktur. Seçim ile yapamayacaklarını böyle kısır döngü saldırılarıyla yapmaya çalışan misyonsuz, vizyonsuz, alınlarında ihanet yazısı ile dolaşan, ödlek gevrek karaktere sahip hormonlu ümİT’ler gibi tipler küresel medya merkezlerinin, baronların ve neoconcuların hizmetkarlarıdır.'' dedi.