MHP'li Hüseyin Sözlü Açıkça Sordu: Sizin Sahibiniz Kim?

Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi proğramında, Kıbrıs Türk'ünün varoluş mücadelesini veren Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Ayşenur Aslan'a ve aynı televizyonda Ayşenur Aslan'ı aklamaya çalışan TMT'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Kuvayi Milliye'nin Kıbrıs versiyonu olan Türk Mukavemet Teşkilatı'na saldırıldığına göre, bundan sonraki saldırı sırasının Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğini yaptığı Milli Mücadeleye mi geldiğini sordu.

 

AYŞENUR ASLAN, TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI HAKKINDA NE DEDİ?

 

Terör örgütü EOKA'nın katliam ve saldırılarına karşı, Kıbrıs Türk’ünün yaşayış ve hürriyetine, canına, malına ve her türlü anane ve mukaddesatına vaki olacak tecavüzlere karşı koymak için kendini Türk Milletine adayan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Ayşenur Aslan, KKTC'de öldürülen Halil Falyalı'yla ilgili Halk TV'de yaptığı açıklamada, ''Halil Falyalı, kendini Türk Mukavemet Teşkilatı’nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, adada ve yakın hinterlandında suikastlerle bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu.'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN AYŞENUR ASLAN'A SERT TEPKİ

 

Terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı, EOKA ağzıyla konuşarak hedef alan Halk TV sunucusu Ayşenur Aslan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sıra Türk Milli  Mücadelesi'ne geliyor. Yakında  Atatürk Önderliğindeki Bağımsızlık Mücadelesine de açıkça dil uzatır bu zihniyet. Şehitlerimizin eli yakanızdan inmeyecek. Soruyoruz. Ayşenur Arslan kim? Halk TV kimin sesi? Sahibinin sesi ama Sahibi kim?'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN SERDAR DENKTAŞ'A TEPKİ

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Türkiye'de yayın yapan bir televizyonda Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nın Rum terör örgütü EOKA'ya karşı kurulduğunu anlattığı saatlerde, eş zamanlı olarak Türkiye'de yayın yapan bir başka televizyon proğramına konuk olan TMT'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, babasının verdiği milli mücadeleden utanmadan TMT'ye suikastçi diyerek hakaret eden Ayşenur Arslan'ı aklamaya çalıştı. Serdar Denktaş'ın bu tavrına tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''An itibarıyla Ülke TV'de KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk  Mukavemet Teşkilatını savunurken, TMT'ye suikastçı diyen Ayşenur  Arslan'ın Halk TV'sinde ise TMT'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, Ayşenur Arslan'ı aklıyor. Yazıklar olsun. Utan Serdar!'' dedi.