MHP'li Özdemir'den 367 Sabih'in Oltasına Takılanlara Tepki

Söylemleriyle Cumhurbaşkanlığına aday olacağını belli eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ittifak ortaklarının tavırlarını hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, kimin çalıp kimin oynadığı belli olmayan haliyle zillet ittifakının Kel Ali’nin bağından daha beter bir durumda olduğunu söyledi.

 

CHP 15 YIL SONRA YİNE 367 SABİH'İN OLTASINA TAKILDI

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez aday olamayacağı yönünde tartışmaları başlatan Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun peşine, aradan 15 yıl geçtikten sonra yine takıldı. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaşanan 367 krizinin baş aktörü Sabih Kanadoğlu, beyanat verdiği Cumhuriyet gazetesi ve CHP idi. Ne tesadüftür ki, 367 krizinin üç baş aktörü, 2023 seçimine ilişkin olası krizin yine baş aktörlüğüne soyundular. 2007'de krizi çözen MHP, 2023'te krizin çıkmaması için çabalayan yine MHP. Tarih tekerrürden ibaret sözünün ispatı bu olsa gerek.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'IN 3. KEZ ADAYLIĞI KONUSUNDA AÇIKLAMA

 

Seçimin normal zamanda yapılması durumunda Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'ya göre aday olamayacağını belirterek, 15 yıl aradan sonra 367 krizinin baş aktörü Sabih Kanadoğlu'nun oltasına takılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''O da zamanında bir seçimde üçüncü kez aday olamayacağını biliyor, onun için böyle konuşuyor. Ama biz hemen erken seçim istiyoruz. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, onu sandıkta göndereyim.'' dedi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

 

Sabih Kanadoğlu'nun oltasına takılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesini erken seçime bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ittifak ortaklarının tavırlarını hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kemal Kılıçdaroğlu 'Erdoğan karşıma çıksın onu sandıkta göndereyim' demiş. Bu şartlarda 6 siyasi partinin adayının kendisi olduğunu yine kendisi ilan etmiş oldu! Peki Davutoğlu buna razı mı? Ya Akşener’in 'rabbi yesiri' ne olacak? Karamollaoğlu 'partisiz adayını' nereye koyacak? Kim çalıyor kim oynuyor? Kel Ali’nin bağı bile zillet cenahından daha düzgündür. Birbirine kazık atmada fırsat kollayan, tek motivasyonu nefret üzerine kurulu zillete karşı milletin kendisi olan ve millet sevdasıyla buluşan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam edecektir.'' dedi.