MHP'li Aksu'dan Türkiye'ye Haksızlık Edenlere Tepki

TBMM Genel Kurulu'nda 254 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerine MHP Grubu adına söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 2008 krizinden bu yana devam eden ekonomik saldırıların ardından küresel salgınla mücadele edilirken Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirterek, iyi olan şeyler olmasına rağmen gerçeklere uymayan bir Türkiye ekonomisi algısı oluşturulmaya çalışılmasının Türkiye'ye haksızlık olduğunu söyledi. 

 

KANUN TEKLİFİYLE SAĞLANAN DESTEKLER

 

MHP Grubu adına söz aldığım 254 sıra sayılı kanun teklifi, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının, çiftçi, esnaf ve bazı toplum kesimlerinin ekonomik ve sosyal taleplerinin karşılanması doğrultusunda ilgili kanunlarda değişiklik içermektedir. Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırılması, yiyecek ve içecek hizmeti sektörüne nakdî destek verilmesi, kamu alacaklarına konu menkul ve gayrimenkul mal satışlarının elektronik ortamda da yapılabilmesi bunlardan bazılarıdır. Yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışanlara nisan ve mayıs aylarında da nakdî ücret desteğinin devam ettirilmesi ve tüm sektörlerde nakdî ücret desteği alan kişiler için destek tutarının aylık 1.500 liraya çıkarılması öngörülmektedir. Bu destekler kafe ve restoran gibi yiyecek ve içecek sektöründeki esnaf ve çalışanlarımız için hayati önem taşımaktadır.

 

KRİZLERİN ARDINDAN SALGIN ORTAMINA RAĞMEN TÜRKİYE İYİ DURUMDADIR

 

2008 küresel finans krizinin etkilerinin devam ettiği bir sırada belki de en beklenmedik gelişme yine küresel ölçekli ve ölümcül bir salgının bütün ekonomileri etkisi altına olması olmuştur. Türkiye, salgınla birlikte 2018 Ağustosundan itibaren maruz kaldığı ekonomik saldırılara rağmen 2020 yılını büyümeyle tamamlayabilen 2 OECD ülkeden birisi olmuştur. Sanayi üretiminin arttığı, ihracatta rekorların kırıldığı, istihdam verilerinin, güven endeksinin iyileştiği, hazine, nakit dengesinin fazla verdiği, ekonomideki yapısal sorunlara yönelik reform iradesinin gündemde olduğu bir süreçte gerçeklerle uyumlu olmayan bir Türkiye ekonomisi algısı oluşturulmaya çalışılmasını Türkiye'ye yapılan büyük bir haksızlık olarak görüyoruz.

 

SALGININ EKONOMİYE VE VATANDAŞLARA ETKİSİ ASGARİ DÜZEYE İNDİRİLMİŞTİR

 

Türkiye, bir yılı aşkın süre içerisinde yürüttüğü politika ve uygulamalarla, salgının ekonomiye ve vatandaşlarımız üzerine olan etkilerini asgariye indirmeyi, üretim çarklarını döndürmeyi başarmıştır; bu kapsamda, kısa çalışma ödeneği, gelir, ciro, normalleşme, kira ve nakit desteği, işten çıkarma yasağı, sosyal yardımlar, borç erteleme, kredi kolaylığı ve benzeri ekonomik ve sosyal tedbirlerle önemli destek paketlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. İnanıyoruz ki Türkiye, ilan edilen plan ve programların uygulanmasıyla sağlıklı bir yatırım, üretim, istihdam ve ihracat zinciri oluşturacak, konjonktürel sıkıntılar aşılacaktır.

 

ÇAĞDAŞ DÜNYANIN NİMETLERİNDEN HERKESİN FAYDALANMASI İÇİN DÜZENLEMELER GEREKLİDİR

 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ekonomi politikalarımızın merkezine insanı koyuyor ve toplumsal refahın artırılmasını, çağdaş dünya nimetlerinden bütün vatandaşlarımızın yararlanmasını, ekonomik ve sosyal politikaların da buna göre düzenlenmesini gerekli görüyoruz.