MHP'li Kaşıkçı'dan Maden Ocakları Hakkında Açıklama

Maden ocakları ile ilgili halkın şikayetlerini TBMM gündemine taşıyan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, maden arama faaliyetlerini bitiren firmaların ocak bölgesini tekrar ağaçlandırmakla yükümlü olduğunu hatırlatarak, bölge halkının istemediği yerlerde maden ocağının açılmamasını istedi. 

 

FAALİYETİ BİTEN MADEN OCAĞI SAHİBİ ARAZİYİ AĞAÇLANDIRMAK ZORUNDADIR

 

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''İskenderun ilçemizde faaliyet gösteren maden ocakları yüzünden ilçemizin doğal güzelliği her geçen gün kaybolmaktadır. Maden arama faaliyetlerini bitiren firmalar, ocakları tekrar ağaçlandırmasıyla ilgili -bakanlık genelgesi olmasına rağmen- üstlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmemektedir.'' dedi.

 

BÖLGE HALKININ İSTEMEDİĞİ YERDE MADEN OCAĞI AÇILMAMALIDIR

 

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ''Geçtiğimiz günlerde ise, Akçay Mahallemizde yeni bir maden ocağı açılmasıyla ilgili Bakanlık yetkilileri ve mahalle sakinleri arasında bir toplantı gerçekleşmiştir. Bu toplantıda, Akçay mahalle sakinleri, mahallelerinde yeni bir maden ocağı istemediklerini yetkililere ifade etmişlerdir. Mahalle sakinlerimizin bu haklı talebini Bakanlığımızın duymasını ve Akçay'da yeni bir maden ocağının açılmamasını talep ediyoruz.'' dedi.