MHP'li Taşdoğan'dan Vatandaşlara Önemli Uyarı

Coronavirüs salgını yoğunluğuna rağmen asılsız ihbarlar ile 112 Acil Çağrı Merkezlerinin meşgul edildiğine dikkat çeken MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, gerçek ihtiyaç sahibi olan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezlerine ulaşmasının engellenmemesi konusunda  vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

 

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİ ASILSIZ İHBARLAR İLE MEŞGUL EDİLMEKTEDİR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Asli görevi kentte meydana gelen olaylara acil müdahale edebilmek, can kayıplarını önleyebilmek olan 112 acil çağrı merkezlerimiz Covid-19 sürecinin yoğunluğuna rağmen asılsız ihbar ve mükerrer aramalarla meşgul edilmeye devam edilmektedir. Seçim bölgem Gaziantep'te 56 noktadan hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi, 2020 yılında yaklaşık 225 bin vakaya giderken 2 milyona yakın çağrı almıştır.'' dedi. 

 

GERÇEK İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARIN ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞMASI ENGELLENMEMELİDİR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Bu durum göz önünde bulundurulduğunda asılsız ve mükerrer arama oranı yüzde 95'i bulmaktadır. Maalesef bu durum 2021 yılının ilk çeyreğinde de aynı şeklide devam etmektedir. Değerli hemşehrilerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Gerçek ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaşmada sorun yaşanmaması ve istemediğimiz sonuçlarla karşı karşıya kalmamamız adına lütfen 112 acil çağrı merkezlerimizi asılsız veya mükerrer çağrılarla meşgul etmeyelim.'' dedi.