MHP'den Muhalefetin Z Kuşağı Teorisini Çürüten Tespit

Z Kuşağı olarak tanımladıkları gençlerin tamamını Cumhur İttifakı'nın karşısındaymış gibi gösterme algısı oluşturmaya devam eden siyasetçilere ve düzmece anketçilere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, 2023’de yapılacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençlerin yarısının Ülkücü olduğunu belirterek, MHP'nin oyunu düşük gösterme yarışına giren muhaliflerin algı operasyonunu yerle bir etti.

 

MUHALİFLERİN Z KUŞAĞI SÖYLEMİ ÜZERİNDEN GENÇLERİ YÖNLENDİRME OYUNU

 

1997- 2012 yılları arasında doğan demografik grubu Z Kuşağı diye tanımlayanların, kategorize ettikleri kuşaktaki gençler üzerinde algı operasyonu yapmaya devam ediyor. 2018 yılındaki milletvekili seçimlerinde yaşları tutmadığı için oy kullanamayan gençlerin, genel seçmenin tercihiyle uyumlu bir tercihi olmasına rağmen, diğer yaş gruplarındaki seçmenden farklı siyasi refleksler gösterdiğine ve muhalefet partilerine daha çok oy vereceği yönünde algı oluşturulmaya çalışılıyor. 

 

MUHALİFLERİN Z KUŞAĞI TANIMLAMASINA MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN TEPKİ

 

Z Kuşağı tartışmalarına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Tok gezip açlık edebiyatı yapanların gençlerimize oy gözüyle baktıkları malumumuzdur. Ancak biz Türk gençliğine bakınca oy görmüyoruz, gelecek görüyoruz. Sandık görmüyoruz, Türk milletinin güvencesini görüyoruz. Gözlerine kara perde inenler nasıl bakar bilemem, ama biz gençliğe bakınca x, y, z görmüyoruz, alayını evladımız, alayını kardeşimiz, alayını yılmaz ve yıkılmaz Türk gençliğinin saygın ve sahiplenilmesi gereken bir parçası değerlendiriyoruz.'' demişti.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA: CUMHUR İTTİFAKINDAKİLERİN ÇOCUKLARI BAŞKA BİR KUŞAK MI?

 

Z Kuşağının tamamını Cumhur İttifakı'na muhalif olarak gösterme gayretkeşliğine giren muhaliflere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Haziran ayında yaptığı açıklamada, ''Biz Cumhur İttifakının mensuplarının da evlerinde Z kuşağı olarak tanımladığınız evlatlarımız-torunlarımız var. Tıpkı sizin gibi bizler de beraber yaşıyoruz. Cumhur İttifakındakilerin çocukları başka bir kuşak mı?'' sözleriyle, muhaliflerin Z Kuşağının tamamını Cumhur İttifakı'nın karşısındaymış gibi gösterme algısını yerle bir etmişti.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: Z KUŞAĞININ YÜZDE 35'İNDEN FAZLASI MHP DİYOR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın açıklamalarından sonra muhaliflerin Z Kuşağı diye tanımladıkları gençlere yönelik yaptığı algı operasyonuna bir cevap da ''Dijital toplum çocukları diye tarif edilen Z kuşağının 35’inden fazlası MHP diyor. 9 Ekim’de yapılan Türk Gençlik Kurultayı bu hakikati Dünya aleme gösterdi.'' sözleriyle MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan gelmişti. MHP'li Feti Yıldız, muhaliflerin Z Kuşağı üzerinden algı operasyonu yapmaya devam etmesi üzerine yeni açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN TÜRK GENÇLERİNE OYUNA GELMEYİN ÇAĞRISI

 

Cumhur İttifakı'nı yıpratmak için kendilerini siyaseten var eden partilere ihanet edip CHP'nin öncülüğündeki 6+1 ittifakına dahil olan siyasetçilerin, Milliyetçi Ülkücü Hareketi yok sayarcasına Z Kuşağı olarak tanımladıkları gençlere algı operasyonu çekmeye devam etmesi üzerine Türk Gençliğine uyarılarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Türk Evladı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı mücadele eden siyasi ve ekonomik elitlerin kaybettikleri üstünlüğü yeniden kazanmak için yapamayacakları oyun, kuramayacakları tezgah yoktur.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN SAHTE ANKETÇİLERE DUYURU: O GENÇLERİN YARISI ÜLKÜCÜ

 

Küresel saldırıların arttığı bir dönemde Yükselen Milliyetçiliği görmezden gelip Milliyetçi Ülkücü Hareketi küçümseme hadsizliğine düşen muhaliflere, ''Eksantriklere tavsiye; Milliyetçi Ülkücü Hareketin kabiliyetini, cesaretini, etkilerini sınamaya kalkanların deneyimlerinden faydalanın.'' tavsiyelerinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP'nin oyunu kurguladıkları düzmece anketlerde düşük göstererek gençler üzerinde algı oluşturmaya çalışanları çılgına çevirecek tespitlerde bulunduğu açıklamasında, ''18 Haziran 2023’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde toplam 62 milyon 411 bin 753 seçmen sandık başına gidecektir. 5 Milyon 940 bin 916’sı ilk defa oy kullanacaktır, bu gençlerin yarısı Ülkücü’dür. Sahte anketçilere duyurulur.'' dedi.