Adana Ülkü Ocaklarından Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlikler düzenleyen Adana Ülkü Ocakları Başkanı Cem Tutsoy, kadının toplum içindeki yerinin anlaşılmasının, kadınların Türk toplumlarındaki tarihsel rolünün anlaşılmasına bağlı olduğunu söyledi.

 

ADANA ÜLKÜ OCAKLARINDAN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hastanelerde cansiparene bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanı hanımefendileri, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde çalışan hanımefendileri ve Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ikamet eden ve çalışan hanımefendileri ziyaret eden Adana Ülkü Ocakları Başkanı Cem Tutsoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığı kadınlara karanfil takdim etti. Tüm Şehit Annelerini anmak adına Ülkücü Kadın Şehiditlerimizden Adanalı sanatçı Mürüvvet Kekilli'nin kabrini ziyaret eden Başkan Tutsoy, Mürüvvet Kekilli'nin mezarına karanfil bırakıp dua etti.

 

ADANA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI CEM TUTSOY'DAN KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler nedeniyle açıklamalarda bulunan Adana Ülkü Ocakları Başkanı Cem Tutsoy, ''Adana Ülkü Ocakları olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Asena Birimimizin de katkılarıyla resmi kurumlarımıza ve şehirimizin çeşitli bölgelerinde kadınlarımıza çiçek takdiminde bulunduk. Tüm Şehit Annelerini anmak adına Ülkücü Kadın Şehiditlerimizden Adanalı sanatçı Mürüvvet Kekilli'nin kabrini ziyaret ettik. Toplumun sağlam temeller üzerine inşa edilmesinde ve sağlıklı gelişim göstermesinde kadın önemli bir değere sahiptir. Kadının toplum içindeki yerinin anlaşılması Türk toplumlarındaki tarihsel rolünün anlaşılmasına bağlıdır. Kadına saygı, Türk'ün töresidir. Kadın yüceltmektir. Kadın ileriye gitmektir. Kadın geleceğe bakmaktır. Ülkü Ocakları olarak, kadınla şiddetin birlikte anılmadığı, huzurlu ve güvenli bir geleceği inşa ve ihya çabalarını destekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, bizim için 7 Mart’ın 8 Mart’tan hiçbir farkı yoktur. Başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun.'' dedi.