MHP'li Sözlü'den Mandacı Nagehan Alçı'ya Olay Sözler

Türkiye'yi ekonomik ve askeri olarak kuşatmaya çalışan ABD ile müttefikliğin devam etmesini ve TL'den vazgeçilip AB'nin para birimi Euro'ya geçilmesini talep ederek, mandacı zihniyetin sözcülüğünü yapmaya yeltenen Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, her dönemin yalakası olarak döne döne yönlerini kaybedenlere gazeteci denilemeyeceğini belirterek, bu tipler için fırıldak tanımlaması yaptı.

 

İÇİNDEKİ MANDACI ZİHNİYETİN KIRINTILARINI KUSAN NAGEHAN ALÇI NEREYE KOŞUYOR?

 

15 Temmuz FETÖ darbe girişimini yapan Fetullah Gülen'e çıktığı televizyonlarda methiyeler düzdüğü halde, darbe girişimin başarısız olmasından sonraki yıllarda FETÖ ile mücadele ediyormuş izlenimi vermeye çalışan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, içindeki mandacı zihniyetin kırıntılarını köşe yazısında ve sosyal medya hesabından tekrar üfürmeye başladı.

 

Trabzon'a giderken CHP'li yöneticilerin uçağına bindiğinden olsa gerek, CHP'li Canan Kaftancıoğlu gibi 1915 Ermeni meselesini gündeme getirip, Kürt sorununun çözümüne yönelik ''Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'dan geçer.'' sözünü savunur hale gelen Nagehan Alçı, sözde Ermeni soykırımını tanıyan Avrupa ülkelerinin içinde olduğu AB'ye ve ABD'ye güzellemeler yaptı. Türkiye'nin bağımsızlık sembollerinden birisi olan resmi para birimi TL'den vazgeçilerek çökmeye yüz tutan Avrupa Birliği'nin para birimi olan Euro'ya geçilmesini talep eden Nagehan Alçı, Kıbrıs ve Ege adaları meselesinin AB üyeliği bağlamında çözülmesi gerektiğini savunarak, adeta Türkiye'nin Kıbrıs ve Ege adalarına yönelik tezlerinden vazgeçmesini önerdi.

 

İngiltere'den sonra 1918 yılında yayınladığı Wilson İlkeleri ile Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasının perde arkasındaki en büyük küresel güç olan ve aradan bir asır geçmesine rağmen hala Wilson İlkeleri'nin 5. maddesindeki ''halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesini öngören self determinasyon'' ilkesi ile 12. maddesindeki ''Türkiye içerisinde yaşayan diğer halkların yaşam güvenlikleri ve özerk gelişimlerinin sağlanması'' ilkesinin gereğini günümüzde yerine getirmek için, Türkiye'yi ekonomik ve askeri olarak kuşatmaya çalışan ABD'ye güzellemeler yapan Nagehan Alçı, Marksist Leninist bir örgüt olarak kurulduğu halde ABD'nin bir asır önceki Wilson İlkeleri'nin 5. ve 12 maddesini yerine getirme amacına hizmet için kurulduğu artık anlaşılan PKK'nın Türkiye'yi bölme çalışmalarının aracı olan ''Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'dan geçer'' mantığını neden gündeme getirdi?

 

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metne bakıldığında; bütünlüğü ve kuruluş ilkelerini önemseyen Cumhuriyet ‘dar kalıplı geçmiş’ olarak nitelendirilip bu anlayışın reddedildiği vurgusu yapılırken 'herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek' sözleri yer alıyor. 6'lı muhalif ittifakın imzaladığı 48 sayfalık metin ile Wilson İlkeleri arasında bir bağın olmadığını iddia etmek saflık olur. Hal böyleyken Trabzon'a giderken CHP'li yöneticilerin uçağına binen Nagehan Alçı'nın sürekli olarak ABD'den iktidar dilenen muhalifler gibi hala ABD'ye methiyeler düzmesi manidar değil mi?

 

ABD VE AB HAYRANI NAGEHAN ALÇI'DAN TL DÜŞMANLIĞI

 

Avrupalıların bile Hristiyan Klubü olarak nitelendirdiği Avrupa Birliği'nin çökmeye yüz tuttuğu bir ortamda, Türkiye'nin bağımsızlığından ödün verme pahasına AB'ye girerek zenginleşmesini isteyen mandacı zihniyetin sözcülüğünü yapmaya yeltenen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Türkiye'nin Türk Lirasından vazgeçerek Euro para birimine geçmesini önerdiği köşe yazısında, ''Ben Türkiye'nin daha uygar, daha özgür, daha demokratik ve daha zengin bir ülke olmasının yolunu AB üyeliğinde ve Batı ile bütünleşme sürecinde görüyorum. ABD'yi 'tüm hatalarına rağmen' müttefikimiz ve partnerimiz olarak görüyorum. NATO üyeliğini Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarından biri kabul ediyorum. AB'ye Türkiye'nin tam üye olması da bence muhteşem bir hedef. AB'ye tam üye olan bir Türkiye'de Euro'nun geçerli tek para birimi olmasını ve habire değer kaybedip hepimizi mahveden TL'nin tarihe karışmasını istiyorum. Kıbrıs ve Ege adaları meselesinin AB üyeliği bağlamında çözülmesi gerektiğine inanıyorum. 1915 Ermeni meselesinin ve Kürt sorununun çözümü de AB üyeliğindedir. Rahmetli Mesut Yılmaz'ın çok doğru sözüdür: Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'dan geçer.'' dedi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN NAGEHAN ALÇI'YA SERT SÖZLER

 

Mandacı zihniyetin sözcülüğünü yapmaya yeltenen Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Her dönemin yalakalarına sadece Türkiye'de gazetecilik yaptırılır. Bunlara Türkiye dışında, hele hele AB ülkelerinde gazeteci diye değer gösterilmesini bırakın, adam yerine bile konmazlar. Çünkü döne döne yönlerini kaybeden şahsiyetsizlere gazeteci değil, fırıldak denir.'' dedi.