Osman Diyadin MHP Mitingi Sonrası Oy Oranlarını Açıkladı

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu proğramında, siyasi partilerin oy oranları hakkındaki son durumu açıklayan Gazeteci yazar Osman Diyadin, mitinglerin başlamasıyla yükselişe geçtiği ortaya çıkan MHP'nin oylarını göstermek istemeyen anket firmalarının sustuğuna dikkat çekerek, MHP'nin oylarını düşük gösterme yarışına giren anketçi ve siyasetçilerin maskesinin düştüğünü söyledi.

 

SİYASİ DENGELERİ DEĞİŞTİREN MHP MİTİNGLERİ

 

MHP'nin eridiğini bittiğini idda eden anketçilere yönelik daha önce yaptığı değerlendirmelerde, ''Düzmece anketlerde Ak Parti'nin oyları kararsızlara aktarılırken, MHP'nin oyları kasten düşük gösterilerek, Cumhur İttifakı'nın iktidardan düşeceği algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak muhalefetin hesaplayamadığı bir şey var. MHP sahaya tam olarak indiğinde dengeleri değiştirir.'' diyen Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP'nin Sivas, Bursa, Kayseri ve Erzurum'da düzenlediği 4 mitingten sonra anketçilere yönelik yeni değerlendirmelerde bulundu. MHP mitingleri sonrası İyi Parti'nin oylarının düşmeye, MHP oylarının yükselmeye başladığını belirten Osman Diyadin, siyasi partilerin oy oranları hakkındaki son durumu açıkladı.

 

OSMAN DİYADİN: MHP MİTİNGLERİ MUHALİFLERİN FELEĞİNİ ŞAŞIRTTI

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin masa altından destek verdiği 6'lı muhalif ittifakta yer alan İyi Parti'nin izlediği politikaların Türk Milliyetçilerini iğrite etmeye başladığına dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Türk Milliyetçilerini iktidara getireceğiz diye parti kurup, Türk Milliyetçilerinden oy alarak Meclis'e giren İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'in ortaya koyduğu durum gerçekten acı bir tablodur. Böyle bir muhalefet bloğunun içinde yer alan bir siyasi partiye, böyle bir tavır ortaya koyan bir Genel Başkana hangi Türk Milliyetçisi oy verecek merak ediyorum. Gerçekten Türk Milliyetçisi olan bir kişi oy vermez. MHP'nin yaptığı mitingler feleklerini şaşırttı. Hiç hesapta olmayacak şeyler yaşandı. Son bir ay içinde anket şirketlerine bakın anket açıklayamıyorlar, ortada yoklar. MHP mitinglerinde şamarı yediler, susuyorlar.'' dedi.

 

MHP MİTİNGLERİ ANKETÇİLERİN MASKESİNİ DÜŞÜRDÜ

 

MHP mitingleri sonrasında şaşkına dönen anketçilerin yeni anket sonuçlarını açıklayamaz hale geldiğini belirterek, siyasi partilerin oy oranlarına yönelik son durumlarını açıklayan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''MHP mitinglerinde hiçbir zaman dolgu olmaz. Yani insanları arabaya bindirip zorla getiremezsiniz. MHP mitingleri farklıdır. Türk Milliyetçileri ve Ülkücüler, MHP mitinglerine seve seve gider ve coşkusunu gösterir. Son mitinglerden sonra anket şirketlerinin açıklama yapamaması manidardır. Bir anket şirketinde çalışan arkadaşımızdan seçmenlerin son temayülleri hakkında bilgi aldım. Siyasi partilerin oy oranlarına yönelik son durumu aynen şöyle aktardı. Ak Parti: 38, CHP: 25, MHP: 13, İP: 11, HDP: 8 ve diğerleri 5. İş tersine döndü. MHP yukarı doğru giderken, İP aşağıya doğru iniyor. Bu net. Bunu süreç daha da hızlandıracaktır. Çünkü gerçekler ortada. Maskeler iyice düştü.'' dedi.