MHP'li Kaba'dan Bizansın Ağzıyla Konuşanlara Uyarı

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Osmanlı'yı hedef alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, mirası üzerinde yaşadığı Osmanlı'ya Bizans ağzıyla konuşarak hakaret eden Tunç Soyer'e haddini aşmaması ve hainlik yapmaması tavsiyelerinde bulundu.

 

TUNÇ SOYER'İN OSMANLI'YA HAKARET SÖZLERİ

 

İzmir'in Kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada Osmanlı'ya hakaretler savuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular.'' dedi.  

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA'DAN TUNÇ SOYER'E SERT TEPKİ

 

Dönemin küresel güçlerinin kışkırtmasıyla İzmir'i işgal eden Yunanistan yerine Osmanlı'yı hedef alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gösterişçi ve çığırtkan zekanın kukla zihniyetli beyni, CeHaPe’nin İzmir şube başkanı Tunç Soyer; gaflet ve dalalet minvalinde sözleri ile Osmanlının mirası üzerinde yaşadığının farkında bile değil! Hainlik yapma! Devlet erkanına dil uzatma! Bizans ağzıyla konuşma! Bak Tunç Soyer… Osmanlı da bizimdir, Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir. Abdülhamit biziz, biz Mustafa Kemal Atatürküz. İngiliz uşağı Nikolaos Trikupis’in çantacılığını yaparak haddini aşma!'' dedi.