MHP'li Haberal'dan İP'li Yöneticinin İtirafına Yorum

Meral Akşener'in İyi Parti'deki Milliyetçi kökenli yöneticileri azletmesinin esas sebebini itiraf eden Nuri Okutan'ın açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP'yi sırtından hançerleyenlerin Ülkücü olamayacağını söylerken inanmayanların, Nuri Okutan'ın itiraflarına bakarak gerçeği öğrenebileceklerini söyledi.

 

İYİ PARTİ'Lİ NURİ OKUTAN'DAN HDP VE MHP KONUSUNDA İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

 

İyi Parti'deki Milli Güvenlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden azledilen Nuri Okutan, partisindeki görev değişikliklerinin amacıyla ilgili Odatv'ye yaptığı açıklamada, ''İyi Parti kurulduğu günden bu yana tam istediğimiz konuma gelememişti. İyi Parti'nin merkeze oturması için yapılan bu değişiklikten sonra, söylem ve faaliyetler açısından değişim yaşanacak. Bir merkez partinin söylemi nasıl olması gerekiyorsa HDP konusunda da öyle olacaktır. HDP siyasi bir parti. Hukuki olarak İyi Parti nasıl bir partiyse HDP de öyle. HDP'nin bazı söylemleri kabul edilebilir. MHP benim ve İyi Parti'deki birçok arkadaşımızın mazisi. Ama İyi Parti'de herkes MHP'den gelmiyor. Bu değişikliklerle beraber MHP'ye cevap vermek zorunda kalan, oradan gelen ithamlara karşı cevap vermekle meşgul olan kısır bir laf tartışmasının da biteceğini düşünüyorum. MHP ile yarışan bir İyi Parti yerine merkeze sağlam adımlarla yerleşen bir İyi Parti göreceğimizi umut ediyorum." dedi.

 

HDP'yi meşrulaştırma gayretleri bilinen İyi Parti'nin esas amacı konusunda itiraflarda bulunan Nuri Okutan'ın açıklamalarına, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'dan cevap geldi.

 

MHP'Lİ ERKAN HABERAL'DAN NURİ OKUTAN'IN İTİRAFLARINA DEĞERLENDİRME

 

Milliyetçi kökenli siyasetçilerin İyi Parti'deki görevlerinden neden azledildiğine yönelik itiraflarda bulunan Nuri Okutan'ın açıklamaları konusunda değerlendirmelerde bulunan TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tarih sadece doğruları yazar. MHP'yi sırtından hançerleyenlerin Ülkücü olamayacağını haykırırken, bizi anlayamayanlara Nuri Okutan anlatmış. Neymiş? Terör seviciler imişler. Bu milletin Askerini ve Polisini Şehit edenlerle, hukuksal eşitlik yaşıyorlarmış. 'Ben bu ülkenin toprağını, havasını suyunu, insanını, börtüsünü böceğini severim' diyenler, Ülkücüleri nasıl yalanlarınıza alet ettiğinizi, MHP'yi nasıl sırtından vurduğunuzu unutmayacaklar. Görüldü ki, söylediğiniz herşey yalandı. Sizde bir parçası. '' dedi.