Engin Alan Paşa'dan Muhalif Cenaha Kapak Gibi Cevap

Türkiye'nin bölgesel güç olmasına yönelik tespitlerini hazmedemeyen muhalif cenahın kendisini eleştiri yağmuruna tutmasına tepki gösteren Emekli Korgeneral Engin Alan, kendisinin sözlerine inanmayan muhaliflere, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından aynı sözler söylenince anlayıp anlamadıklarını sordu.

 

KREMLİN SÖZCÜSÜ DMİTRİY PESKOV TÜRKİYE HAKKINDA NE DEDİ?

 

Dünyanın iki süper gücünden birisi olan Rusya'nın etkili isimlerinden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ''Türkiye'nin, NATO ve ABD'nin  Rusya'ya uyguladığı yaptırmalara katılmaması ve Rusya ile köprüleri yakmaması, bizim için çok değerlidir. Türkiye ile ilişkilerimiz mükemmel. Türkiye, çok büyük bölgesel bir güçtür. Türkiye, her zaman yeterince büyük bir bölgesel güç olmuştur. Uzun yıllardır NATO üyesi olmasına rağmen, özellikle Erdoğan'ın başkanlığı döneminde NATO üyesi egemen devletler arasında en egemen devlet Türkiye oldu. Ve bu ülke, çıkarlarını savunma lüksüne sahip bir ülke.'' dedi.

 

ENGİN ALAN'IN TÜRKİYE'NİN KONUMU HAKKINDAKİ ÖNCEKİ DEĞERLENDİRMESİ 

 

Rusya'nın hatalı davranışlarına rağmen adım adım hedefine ilerlemesine karşı batılı ülkelerin çuvalladığı Ukrayna krizinde; Batılı ülkelerin Rusya’yı Ukrayna’nın üzerine çöktürdüğü bir ortamda, hiç bir tarafın dolduruşuna gelmeden çözüm için tek çabalayan ülke olan Türkiye'nin son derece doğru, gerçekçi ve rasyonel bir politika yürüttüğünü belirterek, yeni bir dünya düzeninin kurulması ihtiyacı ortaya çıkarken Türkiye'nin konumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Rusya-Ukrayna savaşı: 1-) Tek kutuplu dünya düzeninin sonu. 2-) Yeni bir dünya düzeninin başlangıcı.(3-5’li) 3-) Türkiye’nin bölgesel güç oluşunun tescili. 4-) Yeni dünya düzeninde Türkiye’nin birilerine değil, birilerinin Türkiye’ye ihtiyaç duyacağı dönemin başlangıcı!'' demişti.

 

Emekli Korgeneral Engin Alan'ın bu tespitlerine karşı çıkan muhalif cenah, sosyal medya üzerinden eleştirilerde bulundu. Tepkiler üzerine yeni açıklamalarda bulunan Engin Alan Paşa, sözlerinin arkasında durduğunu söyledi.

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN MUHALİF CENAHA CEVAP

 

Türkiye'nin bölgesel güç olmasına yönelik tespitlerini hazmedemeyen muhalif cenahın kendisini eleştiri yağmuruna tutmasına tepki gösteren  Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Edep çerçevesinde yapılan eleştiri ve karşıt görüşlere saygım var. Fakat, yine de sözümün arkasındayım. Oluşacak çok kutuplu yeni dünya düzeninde, Türkiye; Güney Avrupa, Kafkasya ve Ortadoğu’da herkesin dostluğuna ihtiyaç duyacağı, başat bir ülke olacaktır.'' dedi.

 

ENGİN ALAN'DAN MUHALİFLERE KAPAK GİBİ CEVAP: PESKOV SÖYLEYİNCE ANLADINIZ MI?

 

Dünyanın iki süper gücünden birisi olan Rusya'nın etkili isimlerinden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Türkiye'nin büyük bir bölgesel güç olduğunu açıklamasından sonra, sosyal medya hesabından kendisini eleştirenlere ikinci kez cevap veren Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Ben ne dedim? 'Türkiye artık bölgesel bir güçtür.' dedim. Putin’in sözcüsü Peskov ne diyor? 'Türkiye büyük bir bölgesel güçtür.' diyor. Ben söyleyince itiraz edenler, hatta saygı dışı eleştirilerde bulunanlar Peskov söyleyince anladınız mı?'' dedi.