MHP'li Birol Gür: Bindikleri Tren ile Uçuruma Gidiyorlar

Terörle mücadele konusunda MHP ile aynı düşünceye sahip olanların MHP'den ayrıldıkdan sonra kahvaltı güzellemesi yaptıkları Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkması için dua eder hale gelmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP geçmişten bu yana aynı duruşu sergilerken, MHP'den ayrılanların Selahattin Demirtaş konusunda yeni bir hikaye yazarak bindikleri tren ile uçuruma doğru sürüklendiğini söyledi.

 

MANSUR YAVAŞ, DEMİRTAŞ'IN HAPİSTEN ÇIKMASI İÇİN DUA EDEREK HDP'YE SELAM ÇAKTI 

 

Partisinin Belediyelere yönelik bir proğramına katılmak üzere Van'a giden  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, esnafları ziyaret ederken Yerel Seçimlerde birlikte hareket ettiği terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin seçmeni olan bir vatandaşın ''Sizi çok seviyoruz başkanım. Bizi bu dertten kurtarın. Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz.'' sözleri üzerine ''İnşallah, tamam hadi bakalım." cevabını verdi.

 

MHP'den ayrılırken, MHP'yi CHP'lileşme suçlayan kendisi değilmiş gibi CHP'ye geçiş yapan ve Belediye Başkanı seçildikten sonra Milliyetçi oyları küstürmemek için PKK ve HDP konularına sessiz kalan Mansur Yavaş, CHP'lileşmenin daha ilerisine geçerek, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkması için dualar eder hale geldi.

 

MHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA BAŞLAYAN YENİ BİR TARTIŞMA

 

MHP'den ayrıldıktan sonra Meral Akşener'in İyi Partisi ile birlikte Mansur Yavaş'ın Belediye Başkanı seçilmesini sağlayan ve kendilerini hala Türk Milliyetçisi(!) olarak tanımlamakta zorluk çekmeyen seçmenlerin, Mansur Yavaş'ın Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkması için dualar eder hale gelmesine ne diyeceği merak ediliyor.

 

6+1 Muhalif İttifakta yer alan siyasi parti yöneticilerinin Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkması için beyanatlar verdiği ortamda, Mansur Yavaş'ın bu konuda temennilerde bulunması Muhalif İttifakta yer alan İyi Parti ile MHP arasında yeni bir tartışmayı başlattı.

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI BİROL GÜR'DEN DEĞERLENDİRME

 

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerine kadar terör konusunda MHP ile aynı düşünceye sahip olanların; İyi Parti'yi kurduktan sonraki süreçte Selahattin Demirtaş ile Kahvaltı güzellemesi yapar hale gelmesi ve Mansur Yavaş'ın Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkması için dua eder hale gelmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Demirtaş’a dün hangi gözle bakmışsak bugünde aynı gözle bakmaya devam ediyoruz. Dün bizimle aynı gözle bakanlar kahvaltı hayaliyle, inşallah temennisiyle yeni hikaye yazıyorlar. 1 Kasım sonrası tren kalkıyor diyerek bindiğiniz tren hızlı bir şekilde uçuruma doğru meçhule gidiyor.'' dedi.