MHP'li Sefer Aycan'dan Yeni Salgınlar Konusunda Uyarı

İnsanlık Koronavirüs salgınıyla hala boğuşmaya devam ederken yeni bulaşıcı hastalıkların ortaya çıktığına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, aşı geliştirmeye ve üretmeye yeniden önem veren Türkiye'nin yeni salgınlara karşı hazırlıklı olması konusunda uyarılarda bulundu.

 

ÜLKELER YENİ BULAŞICI HASTALIKLARLA KARŞI KARŞIYADIR

 

Dünyanın yeni bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Bulaşıcı hastalıklar dünyanın gerçeği ve ciddi bir sorundur. Dünya ülkeleri şimdi de maymun çiçeği adı verilen bir bulaşıcı hastalıkla karşı karşıyadır. Dünya Sağlık Örgütünün açıklamalarına göre 20 ülkede 131 vakaya tanı konulmuştur. Temas ve solunum yoluyla bulaşmaktadır. Diğer taraftan, Avrupa'da özellikle çocuklarda hepatit yani karaciğer iltihabı vakaları ve ölümleri görülmektedir. Bu yeni vakaların nedeni ise araştırmaktadır. Ülkemizde ise son günlerde özellikle çocuklarda ishal vakaları görülmektedir.'' dedi.

 

YENİ SALGINLARA KARŞI TÜRKİYE HAZIRLIKLI OLMALIDIR

 

Bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan yeni salgınlara Türkiye'nin hazırlıklı olmasını isteyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Görüldüğü gibi bulaşığı hastalıklar her yerde vardır, var olmaya da devam edecektir. Bu nedenle, koruyucu önlemleri ciddi bir şekilde almaya devam etmeliyiz. Genel önlemlerin yanında özellikle viral bulaşan hastalıklar için özel önlem aşıdır. Bu nedenle aşı geliştirme ve üretme kapasitemizi geliştirmeli ve yeni salgınlara hazırlıklı olmalıyız.'' dedi.