Adana Valisi Elban: Yatırımlar Hızla Tamamlanmalı

Adana Valisi Süleyman Elban başkanlığında Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen 2020 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Merkezi idare ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen ve yatırım programında yer alan projelerin yapım ve tamamlanma aşamaları değerlendirildi. 

 

ADANA'DA UYGULANAN PROJELER

 

Adana Valisi Süleyman Elban, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''2020 Temmuz ayı itibariyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 335 proje uygulanmaktadır. Bu projelerden 39’u tamamlanmış, 206’sı devam etmektedir. 41 proje ihale aşamasında olup 49 proje ise etüt proje aşamasındadır. Bu projelerin toplam tutarı 10 milyar 533 milyon lira olup 2020 Temmuz ayı itibariyle 2 milyar 337 milyon lira harcama yapılmıştır.'' dedi.  

 

YATIRIMLARIN BİR AN EVVEL TAMAMLANMASI İÇİN HIZ KESMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

 

Adana Valisi Süleyman Elban, ''Toplantıda söz alacak yetkililerin kurumsal faaliyet konuları ile ilgili özet değerlendirme yapmalarını, yürüttükleri yatırım çalışmaları hakkında kurulu bilgilendirmelerini istiyoruz. Bunun yanında kuruluş temsilcileri, kendi kuruluşlarına ait yatırımlar hakkında bilgi verirlerken devam eden projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunları, koordinasyon gerektiren işleri, hangi kurumlarla koordinasyona ihtiyaç duyduklarını dile getirebilirler. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci yaşanmaktadır. Yatırımların bir an evvel tamamlanması için çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz.'' dedi.