Bakan Kurum'dan MHP'li Başkan Işık'a Destek

Kütahya Belediyesi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u, bina girişinde Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Salih Özden, İlyas Bahar, Abdullah Damcı, Murat Arık, Ömer Köse ve birim müdürleri karşıladı. Bakan Kurum, Kütahya Belediyesi’nin projelerine gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

 

BAŞKAN IŞIK BAKAN KURUM'A PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u şehrimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Işık, Bakan Kurum’a Kütahya Belediyesi’nin uygulanan ve uygulanacak olan projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Ziyarette Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bakan Kurum’a Kütahya'da yapılacak yatırımlar ile ilgili talepleri de iletti. Bakanlık ve Kütahya Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşecek olan Millet Bahçesi ve Vefa Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, projeler hakkında bilgi aldı.

 

VATANDAŞLARIN RIZASINI ALARAK KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, ''Yerinde, gönüllü, hızlı dönüşüm prensipleriyle Kütahya’mızı birçok alanda hem sanayi dönüşümü hem de vatandaşımızın rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerini yürüteceğiz. Bu çerçevede Vefa Mahallesi’nde 1200 hak sahibinin olduğu alanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız 500 rezerv konut yapacak. Bu rezerv konutlara vatandaşlarımızın talep etmesi halinde yanında bulunan alana etaplar halinde taşınmak suretiyle Vefa Mahallesi’ni de kentsel dönüşüme tabi tutarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini emniyet altına almış olacağız. Projenin yıl sonuna kadar başlamasını planlıyoruz. Evliya Çelebi Mahallesi’ne 90 bin m2’lik bir Millet Bahçesi projesi de 2021 yılında teslim etmek suretiyle Kütahya’nın hizmetine sunulacak.'' dedi.

 

KÜTAHYA BELEDİYESİ'NİN KANAL KÜTAHYA PROJESİ'NE DESTEK

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Kütahya Belediyesi’nin Kanal Kütahya, Zafer Meydanı ve Termal Sağlık Tesisi projelerine destek sağlayacağız. Kütahya merkezde termal turizmini canlandırmak için Belediyemize, hazine mülkiyetindeki 12 bin m2’lik bir alanı trampa edeceğiz ve burada bir termal turizm tesisi kurulacak. Kanal Kütahya projesi çerçevesinde şehrimizin içinden geçen Devlet Su İşlerine ait kanal Bakanlığımız ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’müz tarafından Kütahya Belediyemize tahsis edildi. Bölgenin en geniş ve uzun kanalının etrafında yürüyüş yolları, bisiklet yollarının yanı sıra çevre düzenlemesi gibi birçok çalışma yapılacak. Meydan projesi kapsamında valiliğimizin bulunduğu alanla yine valiliğimizi çevreleyen tüm binaların cephe iyileştirmeleri yapılacak. Zafer Meydanı projesi ile meydandaki tabela ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp örnek bir şehircilik adımını hep birlikte atmış olacağız. Bakanlığımız, belediyemiz ve valiliğimizin ortak yürüteceğiz projenin toplam bedeli 10 milyon lira. Hep birlikte bu meydanı düzenleyip kadim şehir Kütahya’ya yakışır hale getireceğiz.'' dedi.