TTB Başkanı Gözaltına Alındı. MHP'den Peş Peşe Açıklama

TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasından sonra MHP'li yöneticilerden peş peşe açıklamalar yapıldı. Öcalan'a, Demirtaş'a ve Kavala'ya özgürlük isteyen muhalif cenah, TTB Başkanı Fincancı'ya da  sosyal medyadan hesaplarından özgürlük istemeye başladılar.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN TTB BAŞKANI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMASI

 

Terör örgütüne sürekli destek açıklamaları yapan TTB'nin kapatılmasını ilk isteyen ve uzun süreden beri bu talebini tekrar eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk askerine düşmanlığın düşmana askerlik olduğunu belirttiği TBMM Grup Toplantısında dün yaptığı açıklamada, ''TTB'nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz, Türk yazılamaz. Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela TTB Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. TTB'nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır. Bunların tahrikleri çizmeyi aşmıştır.'' demişti.

 

BAŞSAVCILIK TTB BAŞKANININ GÖZALTINA ALINDIĞINI AÇIKLADI

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur'un Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan gözaltına alındığını ve başkanı olduğu kurumdaki görevlerine son verildiğini duyurdu.

 

TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasından sonra MHP'den peş peşe açıklamalar yapıldı. Bu arada harekete geçen Öcalan'a, Demirtaş'a ve Kavala'ya özgürlük isteyen muhalif cenah, TTB Başkanı Fincancı'ya da sosyal medyadan hesaplarından özgürlük istemeye başladılar.

 

MHP'DEN KONUYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur Fincancı, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü PKK’nın Propagandasını Yapmak suçundan gözaltına alındı. 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun ‘Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunuldu.'' dedi.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Vakit hesap vakti… Tabipler Birliği’nin yeminli Türk düşmanı olan başkanı nihayet gözaltına alınmış… Vakit hesap verme vakti…'' dedi.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'DEN AÇIKLAMA

 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk Tabipler Birliği Bşk.Şebnem Korur Fincancı; Kahraman Türk askerini  katliam yapmakla suçladı, Almanya’da PKK ve FETÖcülerin toplantısına katıldı, 'Öcalan'a Özgürlük Platformu' kuruculuğunu, PKK kapatılan özgür gündem yayın yön. yaptı. Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan dinmez diyen kahraman Türk askerimiz onurumuz, gururumuz. Askerimize ihanet teröriste destektir!Kutsalımızı hedef al, bir de şehit kanları ile yıkanmış vatan topraklarımızda gez! Şebnem Korur Fincancı gözaltında! Harika haber! Devletimiz var olsun.'' dedi.

 

MHP ADANA İL BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki ''Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir.'' sözlerini sosyal medya hesabından paylaşarak, TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasını değerlendiren MHP Adana İl Başkanlığı, ''İftiracı terörist gözaltında... Fincancı'nın gözaltına alınması sonrasında Türk Tabipleri Birliği'ne kayyum atanması talebi geldi.'' dedi.