MHP'li Yıldız'dan Siyasi Partiler Hakkında Değerlendirme

MHP Kocaeli İl Teşkilatı'nın Ataevler Kültür Merkezi'nde düzenlediği MHP Kartepe İlçe İstişare Toplantısı'nda seçimlere katılacak siyasi partilerin konumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, seçim olmadan kazanmış havası yaymaya çalışan Türk Milletinin değerlerine yabancılaşmış siyasi partilerin avuçlarını yalayacağını söyledi.

 

MHP KARTEPE İLÇE İSTİŞARE TOPLANTISINA YOĞUN KATILIM

 

MHP MYK üyesi Musa Küçük, MHP MYK üyesi Burhan Coşkun, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, MHP Kartepe İlçe Başkanı Hayati Dilek, MHP KAÇEP Başkanları, Ülkü Ocakları Başkanları ve çok sayıda partililerin katılımlarıyla, Ataevler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen MHP Kartepe İlçe İstişare Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 2023 seçimlerine katılacak siyasi partilerin duruşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

FETİ YILDIZ'DAN SİYASİ PARTİLER HAKKINDA DEĞERLENDİRMELER

 

2023 seçimlerine katılacak siyasi partilerin duruşlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Bir tarafta milliyetçi vatanını seven insanların bulunduğu Cumhur İttifakı diğer tarafta ne dediği belli olmayan 6’lı masa var. Erken kalkan 30 kişinin kolayca parti kurduğu ülkemizde 27 siyasi parti seçimlere girecek. Bu 27 partiden 3'ü Cumhur İttifakı'nı destekleyen Ak Parti, MHP ve BBP. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminden sonra Türk milletinin bir refleksi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, Türk milletinin birliğini korumak için oluşturulan Cumhur İttifakı, bir pazarlık ilişkisi üzerine kurulmuş ittifak değildir. MHP olarak ülkemizin bağımsızlığı, birliği, beraberliği, milletimizin mutluluğundan başka düşündüğümüz bir şey, herhangi bir talebimiz, beklentimiz yok. Hiçbir ülkücünün makam mevkii beklentisi olmaz. Ülkücü, hak ettiği yerlere zaten gelir. Milliyetçi, mukaddesatçı, vatanını canından aziz bilen insanların bulunduğu Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan 24 partiden bazıları ise altılı masa, yedili masa, onlu masa diye tabir edilen, ne dediği belli olmayan, çıkma ve pazarlık partileridir.'' dedi.

 

KİMLERİN TEŞVİKİYLE KURDUNUZ O PARTİLERİ?

 

Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan bazı siyasi partilerin kuruluşlarıyla ilgili tespitlerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan 24 partiden bazıları, daha düne kadar Ak Parti'nin içerisinde, önceki yıllarda MHP'de hiç hak etmediği kademelere gelmiş, görevler almış insanların, bazı mihrakların, ülkelerin, merkezlerin teşvikiyle parti kurduğunu görüyoruz. 24 partinin içerisinde bölücü partiler de var. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bölücü partilere dair elinden geleni yapıyor. PKK ile kol kola olan terör örgütü olan parti için çalışmalarımız devam ediyor. TBMM'de bazı milletvekilleri ve partiler hakkında hazırlanan 1618 fezlekeden 1308'i HDP'ye aittir. Bir terör örgütü uzantısının Meclis çatısı altında uzun süre kalması, hem demokrasiye hem de millete karşı yapılmış bir sabotaj ve ihanettir.'' dedi. 

 

SEÇİM OLMADAN KAZANMIŞ HAVASI YAYANLAR AVUÇLARINI YALAR

 

Seçim olmadan kazanmış havası yaymaya çalışan siyasi partilerin avuçlarını yalayacağını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Cumhur ittifakı'nın kuruluş nedeni bellidir. Hem Cumhurbaşkanımız seçildi biz de sizi Milletvekili olarak temsil ediyoruz. Sınır hareketimiz, ekonomiye dair sorunlarımız, ne kadar milli meselemiz varsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Atatürk'ün kurduğu parti CHP'nin başında olan Genel Başkan, toplumsal bozulmalara ve çıkışlara meydan verir mi? İyiliği, güzelliği, hukuku öğreteceği yerde, buna uygun davranışlar yapmayı halktan bekleyeceği yerde, 'Borcunuzu ödemeyin, falan yere gitmeyin, falanı yapmayın, bunların hepsi yalan söylüyor, biz geleceğiz bunu değiştireceğiz, Cumhurbaşkanı yetkilerini kullandırmayacağız' diyor. Cumhurbaşkanının yetkileri Anayasada yazılı, herhangi bir kişiden, makamdan emir almaz. Onun talimat aldığı yer, Türk milletinin helal oylarıdır. Görev süresinde halkın menfaatlerine aykırı davranırsa geldiği gibi halk oylamasıyla geri gider. Türk milletine bu kadar yabancılaşmış, milli ve manevi değerlerimizden bu kadar uzaklaşmış insanların bu ülkenin başına geldiğini bir düşünün. Yapılmamış, 10 ay kalan seçimi, sanki peşin olarak kazanmış gibi bir hava içindeler. Hatta öyle yüzsüzlük, hukuksuzluk almış gitmiş ki bizzat Kılıçdaroğlu, 'Bürokrasinin içindeki 12 bin kişinin, üst bürokrasinin listesini yaptım, geldiğim gün değiştireceğim' diyor. 62 milyon vatandaşımız sandık başına gittiğinde bunlara meydan vermez. Türk milleti kimi seçeceğini, neyi değiştireceğini ne yapacağını iyi bilir. Avuçlarını yalarlar bu kadar söyleyeyim.'' dedi.