Malazgirt'te Aylardan Ağustos Günlerden Cuma Anısı

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malazgirt Ovası’nda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı Cuma namazında devlet erkanı ile birlikte saf tuttu.

 

MALAZGİRT MEYDANI'NDA CUMA NAMAZI

 

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü nedeniyle Malazgirt Ovası’nda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sultan Alparslan'ın 951 yıl önce Malazgirt Meydanı'nda Türk Ordusu'na imamlık yaparak Cuma namazı kıldırdığının anısını canlandırırcasına, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı Cuma namazında devlet erkanı ile birlikte saf tuttu. 

 

Cuma namazını kılanlar arasında; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş vardı.

 

MALAZGİRT MARŞI

 

Aylardan ağustos, günlerden cuma
Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a
Bozkurtlar ordusu geçti hücüma
Yeni bir şevk ile gürledi gökler
Ya Allah...Bismillah... Allahüekber
Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu
Ardında Oğuz'un ellibin tuğu
Andırır Altay'dan kopan bir çığı
Budur, Peygamberin övdügü Türkler
Ya Allah...Bismillah... Allahüekber
Türk, Ulu Allah'ın soylu gözdesi
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi
Bu ses insanlığa hakkın müjdesi
Bu seste birleşir bütün yürekler...
Ya Allah...Bismillah... Allahüekber!..
Yigitler kan döker, bayrak solmaya,
Anadolu başlar, vatan olmaya...
Kızılelma'ya hey... Kızılelma'ya!!!
En güzel marşını vurmadan mehter
Ya Allah...Bismillah... Allahüekber!..