MHP'li Yalçın'dan Erken Seçim Hakkında Flaş Açıklama

TV 100'de katıldığı proğramda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sivas'ta yapacağı mitingde erken seçim çağrısı yapacağını iddia eden CHP eski Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yalan ve iftira müstahsili ve asparagas haber tüketicisi Barış Yarkadaş'ın mesleki ihtisasını konuşturduğunu söyledi.

 

ERKEN SEÇİM İSTEMEKTEN VAZGEÇEN MUHALİF CENAH YİNE SAHNEYE ÇIKTI

 

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin seçimlerinden aylar sonra erken seçim istemeye başlayan muhalefet partileri, yaklaşık 4 yıldır her fırsatta erken seçim taleplerini gündeme getirmişlerdi. Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını sürecinin sıkıntıları sürerken başlayan Rusya Ukrayna savaşının olumsuz etkileri Türkiye'yi etkileyince, fırsattan istifade etmek için harekete geçen muhalefet partileri, erken seçim taleplerinin dozunu iyice arttırmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, seçimlerin zamanında yapılacağına dair söylemlerini şimdiye kadar bir türlü anlamak istemeyen muhalefet partilerinin, son günlerde erken seçimden hiç bahsetmemesi dikkat çekti. Hatta, 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin son günlerdeki sessizliğini ti'ye alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''6’lı masa müdavimleri, Cumhurbaşkanının sabit görev süresi boyunca beklemekten başka bir şanslarının olmadığını yeni anlamış olmalılar ki, ciddiyetten uzak erken seçim söylemini unuttular. Bu bile bir merhaledir.'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

MHP Genel Merkezi'nin Eylül ayında Sivas, Bursa, Kayseri ve Erzurum'da '2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net' temalı açık hava mitingleri yapma kararı alması, son zamanlarda erken seçimden bahsetmeyen muhalif cenahı harekete geçirdi. Sol cenahın sesi olan CHP eski Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, MHP'nin 4 Eylül 2022 tarihinde yapacağı Sivas mitinginde, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapacağını iddia etti.

 

BARIŞ YARKADAŞ'IN, BAHÇELİ'NİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPACAĞI İDDİASI

 

TV 100'de yayınlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında konuşan CHP eski Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, ''Ankara'da bir iddia var. 4 Eylül’de Sayın Bahçeli'nin Sivas'ta yapacağı mitingde, bir erken seçim çağrısı yapacağı yönünde siyasi kulislerde iddialar var. Bilgi almak için bir çok Ak Partiliyi aradım. Devlet Beyin geçmişteki gibi yapmayacağını, böyle bir karar alınacaksa Tayyip Bey ile birlikte karar alacağını söylediler. Tayyip Bey’in İl gezilerini artırması, Ak Partililerde de erken seçime yönelik bir hava uyandırdığı izlenimi aldım.'' dedi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN BARIŞ YARKADAŞ'A SERT TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sivas'ta erken seçim çağrısı yapacağını iddia eden CHP eski Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP’de vekil iken yalan ve iftira müstahsili, gazetecilik ederken de asparagas haber tüketicisi olan Barış Yarkadaş, katıldığı bir TV programında yine mesleki ihtisasını konuşturmuş. Yarkadaş, Sayın Genel Başkanımızın 4 Eylül’de Sivas’tan erken seçim çağrısı yapabileceğini öne sürmüş. Yalanı avuç avuç içen, gerçeğin bir damlasını bile yutamaz. Sonunda, kendisi de ona inananlar da yalanda boğulur. Bize medya çevrelerinden ulaşan son bilgilere göre, TV kanalları çalışanlarını boğulma tehlikesinden koruma kararı almış. Martavalcı Yarkadaş’a 4 Eylül’den itibaren ekran yasağı uygulanacakmış!'' dedi.