MHP'li Osmanağaoğlu: Türk'e Kefen Biçene Ders Olsun

Azerbaycan'ın sınırlarının Anadolu'dan giden Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu tarafından çizildiğini hatırlatan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Ermenistan'ın işlediği savaş suçlarının Azerbaycan Türklüğünün demir yumruğuyla cezalandırıldığını belirterek, Karabağ'ın işgalden kurtarılmasının Türk'e kefen biçenlere ders olması gerektiğini söyledi.

 

ERMENİSTAN'IN SAVAŞ SUÇLARI AZERBAYCAN TÜRKLÜĞÜNÜN DEMİR YUMRUĞUYLA CEZALANDIRILDI

 

Şükürler olsun Karabağ işgalden kurtarıldı. Böylece, Azerbaycan'a karşı işlenen insanlık ve savaş suçları, sonunda, Azerbaycan Türklüğünün demir yumruğuyla cezalandırıldı. Azerbaycan Türkünün sevinci, bizim sevincimiz; gururu, bizim gururumuzdur. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Karabağ'ı işgalden kurtaran anlaşma için "Bu anlaşma bizim şanlı zaferimizdir." diyor. Bizler, Azerbaycan Türklüğünün bu şanlı zaferini aynı mutlulukla ve iftiharla yürekten kutluyoruz. Büyük düşünür Ziya Gökalp'in dediği gibi "Vatan, ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan; vatan, ulu ve müebbet bir ülkedir: Turan."

 

KARABAĞ'IN İŞGALDEN KURTARILMASI TÜRK'E KEFEN BİÇENLERE DERS OLSUN

 

Azerbaycan, Türk'ün vatanıdır; Karabağ, Azerbaycan'ın öz toprağıdır. Karabağ, işgalden köy köy, kasaba kasaba kurtarılırken aziz milletimiz işte bu millî şuurla bu hadiseyi sahiplenmiş ve kardeşliğini göstermiştir. Karabağ'da yerleşim yerleri tek tek Azerbaycan ordusunun çelik pençesiyle kurtarılırken Azerbaycan Bayrağı, ay yıldızlı al bayrağımızın yanında, ellerimizde ve yüreğimizde dalgalanmıştır. Birliğimiz ve bütünlüğümüz bizim en büyük gücümüzdür. Azerbaycan'da bu silah düşmanı dize getirmiştir. Bu bayrakla, kendi bayrağımız kadar gurur duyuyoruz. Türkiye'nin "Yanındayız." nidaları sadece Bakü'ye değil, bütün dünyaya ulaştı. Tek yürek, tek ruh, tek beden olduğumuzu 7 cihana gösterdik. Vatandaşlarımızın Karabağ'ı, kendi öz vatanı ve orada çarpışan orduyu, kendi ordusu olarak görmesini herkes doğru okumalı ve anlamalı. Türk dünyası birdir ve bütündür; coğrafyasıyla, tarihiyle ve vatanıyla bu birliğin önünde kimse duramaz. Karabağ'ın işgalden kurtarılması, otuz yıl süren ayrılığın sona ermesi, Türk'e kefen biçenlere ders olsun.

 

KAFKAS İSLAM ORDUSU AZERBAYCAN'IN BUGÜNKÜ VATAN SINIRLARINI ÇİZMİŞTİ

 

Şehitlerimizi rahmetle, şükranla anmadan geçmeyeceğim. Andığımız şehitler, Karabağ toprağını kanlarıyla sulayarak aziz yurdu yeniden vatan yapan Türk askerlerinden ibaret değildir. Bir asır önce Anadolu'dan giden Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam ordusunun o toprağa bıraktığı şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum ve gururla hatırlamayız, can Azerbaycan'ın bugünkü vatan sınırlarını çizen o şehitlerimizdir. Bu ordunun askerlerinin Bakü alındıktan sonra ulaştıkları sınırlar bugünkü Azerbaycan vatan sınırlarını oluşturmuştur. Azerbaycanlı kardeşlerimizin mezarlarını kutsal bilip Komünist dikta döneminde bile gülistan hâlinde muhafaza etmişlerdir. Bakü'nün Hazar'a bakan en güzel tepelerinden biri, bugün Türk bayrağının altında yatan Kafkas İslam ordusu mensuplarına aittir, bıraktıkları mirasa sahip çıkmıştır. 

 

KARABAĞ TÜRK'ÜN ÇELİKTEN BİLEĞİDİR

 

Karabağ'ın işgalden kurtarılmasıyla bölünmez bir vatan bugün, yeniden vücut bulmuştur, huzur içinde uyusunlar. İşte, bu zaferin mimarı şanlı ordunun mensupları olmak üzere Azerbaycan Türklüğünün ve tek yürek hâlinde kalpleri Karabağ'da atan ve mensubu olmaktan kıvanç duyduğum Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum; şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yüce Meclisinizi verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum. Sözlerimi, duygularımıza tercüman olan liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin şu sözleriyle sonlandırmak istiyorum: "Şimdi, gerisini şer güçlerin piyonu Paşinyan ve hunhar şebekesi düşünsün. Artık kendisine sığınacak, kaçacak delik aramaya koyulsun. Karabağ Türk'tür, Karabağ özgürdür, Karabağ Azerbaycan'dır, Karabağ Türk'ün çelikten bileğidir.