MHP'li Büyükataman: İhanete Tam Bağımlı Oldunuz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 ve 9 rakamları üzerinden CHP'deki ideolojik sapmayı ortaya koyduğu analizlere cevap veremeyince, konuyu ekonomik sıkıntılara getirmeyi yeğleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsızlık yolundan çıkıp ihanete tam bağımlı hale gelen CHP'nin, bu haliyle HDP'den beter hale geldiğini söyledi.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN 6 VE DOKUZ RAKAMLARI ÜZERİNDEN YAPTIĞI ANALİZ

 

Tarkan'ın Koronavirüs salgınına yönelik söylediği şarkı sözlerini, iktidarın gitmesi için söylediğini iddia eden muhaliflerin ısrarla paylaşması üzerine, Yuvarlak Masada toplanan muhalefet partilerinin sayısı ve CHP'nin amblemindeki okların sayısının 6 olması nedeniyle bir siyasi değerlendirme yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Niyet okuyucuları mevzi üstüne mevzie girerek fitne yayıyorlar. Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da aynen musallat olanlar çıkmıştır ve hepsi meydandadır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu’da yaygın bir ağız şivesiyle söylüyor. Elbette geçecek, zor günler geçecek, zillet geçecek, terör geçecek, sıkıntılar geçecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, sorunlar bitecek, Allah’ın izniyle de buna az kaldığı görülecek. 6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz, bu rakamı ters çevirdiğimizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni tüm berraklığıyla göstermektir. Biz 6’ya bakınca gördüğümüz 6 oktur, yuvarlak masa çevresinde kurulan tuzaktır, tertiptir, tezgahtır, karamsarlıktır, kumpastır, Türkiye’nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6’yı çevirip 9 rakamına bakınca da gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, parlayan 9 Işıktır, sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir, Cumhur İttifakı’nın 2023’te açık ara öne geçeceğinin simgesidir. Nitekim çoğu gitmiş azı kalmıştır.'' dedi.

 

DEVLET BAHÇELİ NE DEMEK İSTEDİ? MUHALEFET NE ANLAMAK İSTEDİ?

 

6 muhalefet partisinin Yuvarlak Masa toplantısı ve muhaliflerin her şeyden medet umması konusunda deşifrelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakmakla görmek arasındaki farkı ortaya koymak için 6 ve 9 rakamlarından yola çıkarak yaptığı benzetmede; CHP’nin yaşadığı ideolojik değişim sonucu kurucusu Atatürk'ün ilkelerinden uzaklaştığını, MHP'nin ise kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş'in 9 Işık doktrinine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine bağlı kalarak, 9 Işık doktrini ile Türk Milletinin ufkunu aydınlattığını ortaya koydu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 ve 9 rakamları üzerinden CHP'nin gidişatına ilişkin yaptığı analizlerden rahatsız olan muhalefet cenahı, 6 ve 9 rakamları üzerinden çirkin sözlerle eleştiri yapmaya kadar işi götürdü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin CHP'ye yönelik yaptığı ideolojik sapma eleştirisini görmezden gelerek, konuyu 6 ve 9 rakamları üzerinden ekonomik sıkıntılara getirmeyi yeğledi.

 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

Bir pazar yerine giderek mikrofondan alışveriş yapan vatandaşlara seslenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, pazarda satılan sebze ve meyve fiyatlarının artışına dikkat çekerken konuyu 6 ve 9 tartışmasına getirip MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı açıklamasında, ''Ey Bahçeli. Sen 6'yı 9'a böyle çeviriyorsun ya. Dön bir bak bakalım. Recep Tayyip Erdoğan 6 TL'lik havucu üç ayda nasıl 9 TL'ye getirmiş. Yoksulun halinden anlamayan, dalga geçen, tepesinde olanlarla yolları ayırmanın vakti geldi artık. Düşün yakamızdan.'' dedi.

 

MHP'Lİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'E SERT CEVAP

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 ve 9 rakamları üzerinden CHP'deki ideolojik sapmayı ortaya koyduğu analizlerden rahatsız olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, CHP'de yaşanan ideolojik sapma eleştirisini görmezden gelerek, konuyu 6 ve 9 rakamları üzerinden ekonomik sıkıntılara getirmesine tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Özgür Özel, elinde mikrofonla karıştırmaya çalıştığın o pazar yerinde senden daha ucuzu olmadığı doğrudur. Genel Başkanın CHP'yi öyle bir ters çevirdi ki HDP'den beter oldunuz, Büyük Gazi'nin tam bağımsızlık yolundan çıkıp ihanete tam bağımlı oldunuz.'' dedi.