MHP'li Adıgüzel'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Soru

Rusya Ukrayna savaşına yönelik Türkiye'nin nasıl bir yol izlemesi konusunda siyasi iktidara önerilerde bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, söz konusu taleplerin kimin isteği olduğunu sorduğu açıklamasında, Meral Akşener'in ABD’nin manda ve himayesine çoktan girdiğini söyledi.

 

MERAL AKŞENER'DEN RUSYA UKRAYNA SAVAŞINA YÖNELİK TÜRKİYE'YE ÖNERİ

 

Cumhur İttifakını iktidardan indirebilmek için Türkiye'yi bölmeye çalışan PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yerel seçimlerde aynı kulvarda koşabilen ve Milli Mücadelenin ardından yeni bir devleti inşa etmeye çalışan Gazi Mustafa Kemal'in Rusya ile teknolojik ve ekonomik iş birliği yaptığını unutabilen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin Rusya ile birlikte yürüttüğü teknolojik yatırımlardan vazgeçmesini talep ederek, Atatürk'ün izlediği politikanın tam tersini savunup siyasi iktidara Atatürk üzerinden ders verme yanlışlığına düştü. 

 

Meral Akşener, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye, Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S400'lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır. Devleti yönetenler, Montrö'nün Lozan'ın ve ülkemizi Dünya savaşının dışında tutabilmiş iradenin hayati önemini anlamalı ve o iradeyi gösterebilenlere bir hayır dua göndermelidir.'' dedi.

 

MHP'Lİ ADIGÜZEL'DEN AKŞENER'İ KÖŞE SIKIŞTIRAN SORU

 

Türkiye'nin Rusya ile birlikte yürüttüğü teknolojik yatırımlardan ve S400'lerden vazgeçilmesini talep ettiği halde Atatürkçülük'ten bahseden Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İP’in pek muhterem genel müdürüne sormak istiyorum: Bu istekler kendisinin mi yoksa ABD’nin mi istekleri? Erzurum Kongresi’nde Mustafa Kemal Atatürk: 'Manda ve himaye kabul edilemez.' demiştir. Ama anlaşılan o ki, Sayın Akşener ABD’nin manda ve himayesine çoktan girmiştir.'' dedi.