MHP'li Aycan: Toplum Sağlığı Merkezleri Daha Etkin Olmalı

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Toplum Sağlığı Merkezlerinin daha etkili, güçlü ve yaygın hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın coronavirüs salgınını önlemek amacıyla aldığı tedbirlerin doğru kararlar olduğunu ve vatandaşların alınan kararlara uyması halinde iyi sonuçlar elde edileceğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE TÜM VATANDAŞLARIN UYMASI GEREKİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''İçinde bulunduğumuz hafta Sağlık Haftasıdır ve sağlık çalışanları coronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü bir çalışma dönemi yaşıyor. Türkiye'de görülmeye başlayan coronavirüs vakalarının hepsi yurt dışı kaynaklıdır. Salgın bu haliyle yakın tehlikeye dönüştü. Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar çok yerinde ve doğru kararlar ama bu yetmez, vatandaşların da bu kararlara uyması gerekir. Milletvekilleri dahil yurt dışından gelen herkesin kendisini karantinaya alması gerekir. Aksi takdirde yanlış bir tavır sergilenmiş olunur.'' dedi. 

 

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ DAHA ETKİN HALE GETİRİLMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Salgın hastalıklar, yasalarımızda bireysel değil toplumsal bir sorun olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığının aldığı kararlara uyulması yasal bir zorunluk. Alınan tedbirlere uyulmaması, karşı konulması aslında suç teşkil ediyor. Kanser hastası olan biri tedaviyi kabul etmeyebilir ancak bulaşıcı hastalıklar toplumsal bir sorun olduğu için kimsenin alınan tedbirlere aykırı olarak istediği gibi davranması söz konusu olmaz. Toplum sağlığı merkezleri daha etkili, güçlü ve yaygın hale getirilmesi gerekir.'' dedi.

 

OKUL TATİL EDİLDİ DİYE ÇOCUKLARI PARKLARA GÖTÜRMEYELİM

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Okulların tatil edilmesi nedeniyle ailelerin daha dikkatli olması gereken olağanüstü bir dönemdeyiz.  Okullar tatil edildi diye çocuklar parklara götürülürse bunun bir anlamı yok. Herkesin evde izole olması gerekir. Tatil diye insanlar başka nedenlerle yine bir araya geliyorsa bu kararların bir anlamı kalmaz. Bu nedenle herkesin alınan kararlara uyması gerekir." dedi.