MHP'li Aycan'dan Maraş Olaylarına Yönelik Çarpıcı Açıklama

19 Aralık 1978'de başlayan Maraş olaylarına yönelik TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, dışarıdan gelenlerin provokasyon amaçlı çıkardığı Maraş olayları üzerinden, aradan 43 yıl geçmesine rağmen katliam algısı oluşturmaya çalışan muhalefet milletvekillerine tepki gösterdi.

 

BAZI MUHALİFLERİN MARAŞ OLAYLARI ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURMASI YANLIŞTIR

 

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Maraş olayları üzerinden katliam algısı oluşturmaya çalışan muhaliflere tepki gösteren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, yaptığı açıklamada, ''19 Aralık 1978'de başlayan ve 26 Aralık gününe kadar devam Maraş olayları, sonuçları itibariyle herkesi derinden üzmüştür. Vatandaşlarımız acı hatıraları unutmaya çalışırken, CHP ve HDP'li bazı milletvekillilerinin Maraş olaylarını Meclis'te ve sosyal medyada gündeme getirdiğini görüyoruz. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Ancak aradan 43 yıl geçmesine rağmen sürekli 'Maraş katliamı' diyerek bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu doğru bulmuyorum.'' dedi.

 

MARAŞ OLAYLARINI DIŞARIDAN GELENLER ÇIKARDI

 

Maraş olaylarını dışarıdan gelenlerin provokasyon amaçlı çıkardığına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Maraş olaylarının çıktığı dönemde lise öğrencisiydim. Maraş olaylarından sonra toplumda Kahramanmaraşlılara karşı kamuoyu oluştu. Bu algılar herkesi çok rahatsız etti. Olaylar, Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde oldu. Maraş gibi huzurlu ve olay olmayan bir ilimizde Alevi ve Sünni çatışmasının bir uygulamasıydı, ciddi olaylar çıktı. İçişleri Bakanı ise CHP'li İrfan Özaydınlı'ydı. Özaydınlı, 'olayları sol örgütleri çıkardı' diyerek istifa etti. Arkasından da Ecevit, 'Türkiye'de kontrgerillanın sıkıyönetim çıkarmak için yaptığı bir olay ' değerlendirmesi oldu. Maraş olayları tamamen provokasyon amaçlı çıkarıldı. Bu olaydan yararlanmak isteyen art niyetli insanlar vardı. Dışardan insanların bunu yaptığını düşünüyorum." dedi.