MHP'li Akçay: Ahıska Türklerini TBMM'de Andı

Ahıskalıların 1944 yılında sürgün edilmesinin Türklüğün vatansız bırakılması gayreti olduğunu hatırlatan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kırım'dan Hocalı'ya, Türkmenelinden Doğu Türkistan'a, Belene Kampından Balkan dağlarına, Sibirya Bozkırlarına ve Ortadoğu'ya kadar her yerde Türklüğün mücadelesini vermeye devam edeceklerini söyledi.

 

AHISKA SÜRGÜNÜ TÜRKLÜĞÜN VATANSIZ BIRAKILMA GAYRETİDİR

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ''14 Kasım, insanlık tarihinin en karanlık gecelerinden birisinin, 1944'te Ahıskalıların ölüm sürgününün yıl dönümüdür. 76 yıl önce, 86 bin Ahıska Türkü zalim Stalin'in emriyle iki saat içerisinde trenlere doldurularak öz vatanlarından koparılmıştır. Ahıska, bir halkın vatan hasretidir; Ahıska, Türklüğün vatansız bırakılması gayretidir.'' dedi.

 

DÜNYANIN HER YERİNDE TÜRKLÜĞÜN MÜCADELESİNİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''13 yaşında sürgün yollarına düşen Ahmet Neymanoğlu, 38 yıl sonra köyüne gittiğinde şu sözlerle hislerini dile getirmiştir. 'Bin dokuz yüz kırk dördüncü senesi / Elimin elinden kesildi sesi / Ahıska'nın çıktı âhır nefesi / Koç ayında kılındı cenazesi.' Kırım'dan Hocalı'ya, Türkmenelinden Doğu Türkistan'a, Belene Kampından Balkan dağlarına, Sibirya Bozkırlarına ve Ortadoğu'ya kadar nerede olursa olsun Türklüğün mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle 1944 kışında, sürgün yollarında, vatan aşkıyla hayata gözelerini yuman Ahıskalı şehitlerimizi rahmetle anıyorum.'' dedi.