MHP'den Ülkücü Şehidin Adını Reddeden İyi Parti'ye Tepki

Gazipaşa Belediye Meclis Toplantısı'nda terör örgütü PKK militanlarınca Şehit edilen Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin yeni bir bir caddeye verilmesine karşı çıkan İyi Parti'li Belediye Meclis Üyelerine tepki gösteren MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Ülkücü bir Şehidin ismine bile tahammül edemeyip caddeye Selinus ismi verilmesi kararı alabilen İyi Parti'li siyasetçilerin vatanseverlikten ve Ülkücülükten bahsedemeyeceğini söyledi.

 

MHP İLE İP ARASINDAKİ UÇURUMUN FARKI ORTAYA ÇIKTI

 

Gazipaşa Belediye Meclis Toplantısı'nda Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin bir caddeye verilmesine karşı çıkan İyi Parti'li Belediye Meclis Üyelerine tepki gösteren MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, yaptığı açıklamada, ''Gazipaşa Belediyesi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda alınan bir kararın, Gazipaşa halkı ile paylaşılması ve artık sapla samanın birbirinden ayrılması gerektiği anlaşılmıştır. Meclis toplantısında, Gazipaşa Pazarcı Mahallesi içerisinde bir caddeye isim verilmesi gündemi tartışmaya açıldı. MHP ve Ak Parti'li Belediye Meclis Üyeleri, 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Kampüsünde PKK militanları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yapılacak olan yeni caddemize isim olarak verilmesi konusunda ortak karar alırken; CHP ve İP Belediye Meclis Üyeleri, 'Selinus' ismi üzerinde karar kıldılar. Şimdi buradan İP’e destek veren değerli hemşerilerime sesleniyorum. Öncesinde MHP kadrolarında yer alan ve davamıza gönül vermiş vatandaşlarımız, umarım artık MHP ve İP arasındaki uçurumun farkına varırlar.'' dedi.

 

İYİ PARTİ'Lİ SİYASETÇİLER, ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİN İSMİNE DAHİ TAHAMMÜL EDEMEDİLER

 

Partilerinin kuruluş aşamasında İyi Parti'nin Ülkücü bir siyasi parti olmadığını beyan etmelerine rağmen, sürekli olarak Ülkücü Şehitler üzerinden siyasi istismar yapan ve Meral Akşener'in Tokat'ın Zile İlçesi ziyareti sırasında, bir grup İyi Parti'li yöneticinin Ülkücü Şehit Dursun Önkuzu'nun mezarını ziyaret bahanesiyle gerginlik çıkmasına neden oluşlarıyla siyasi istismara devam eden İyi Parti'li yöneticilerin, esasen Ülkücü Şehitlerin isimlerine dahi tahammül edemeyen bir zihniyete sahip olduklarını ortaya çıkaran MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, ''Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş 'Ülkücü MHP'de olur, MHP'de bulunmayan Ülkücü değildir. Gittiği yerin damgasını yer, ordaki genel başkanın görüşüne göre yaşar, ordaki genel başkanın görüşüne göre hareket eder. Onun Ülkücülüğü kalmamıştır, bunu böyle bilmeliyiz.' sözleriyle bir kez daha haklı çıkmıştır. Sadece Bozkurt işareti yaparak ve Ülkücü Şehitlerimizin yıl dönümlerinde mesaj yayınlayarak, Ülkücü olunamayacağını, İP'li siyasetçiler bir kez daha ispatlamıştır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin siyasi bir isim olduğu teziyle cadde ismi olmasına karşı çıkan İP'li siyasetçilerin, Ülkücü olmadıkları halde MHP'den oy devşirmek amacıyla kendilerini Ülkücü lanse etmeye çalıştıkları görülmüştür. Ülkücü Şehidimizin ismine tahammül edemeyenler, vatanseverlikten ve Ülkücülükten bahsedemez. Yazıklar olsun.'' dedi.