Osman Diyadin'den Depremden İktidar Umanlara Tepki
Haber Detayı
18 Şubat 2023 - Cumartesi 13:44 Bu haber 4470 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Depremden İktidar Umanlara Tepki
Gazeteci yazar Osman Diyadin, deprem felaketi üzerinden siyaset yapanları deşifre edici açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin'den Depremden İktidar Umanlara Tepki

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programında Türkiye'nin 11 ilini etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi üzerinden siyaset yapanlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin büyüklüğünü ve yıkıcı etkisini yabancı bilim adamlarının muhalif siyasetçilere nazaran daha iyi gözlemlediğini belirterek, bir oy daha fazla almak için enkazların üzerine basarak şov yapmaya çalışan siyasetçilere tepki gösterdi.

 

DEPREM ENKAZININ ÜZERİNDE TEPİNEN SİYASETÇİLER FELAKETTEN İKTİDAR ÇIKARMA TELAŞINA DÜŞTÜ

 

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birini yaşayan Türkiye'de, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilde etkisi görülen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem için ülkenin tüm kurumları seferber olurken, devletin zaafiyete düştüğü algısını oluşturmak için kırk takla atanlar, kriz ve kaos ortamı oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfedenler, insanların acılarını paylaşmak yerine onları provoke etmeye, yalan ve yanlış beyanlarla halkı kışkırtmaya ve halk arasında kin ve nefret düşmanlığının oluşmasını sağlamaya çalıştılar. Bu kapsamda hareket eden siyasetçiler ve fitneci muhalifler, Devlet nerede? sorusunu sosyal medya hesaplarından sorarak, Devleti ve kurumlarını hedef aldılar. Yüzyılın felaketi sonrasında devlet-millet seferberliği yaşanırken, kurum ve kuruluşların verdiği destansı mücadeleyi görmezden gelen siyasetçiler ve Fitneci Muhalifler; insanlar enkaz altında can çekişirken, adeta enkaz üzerinde tepişerek, acıdan rant devşirmek için adeta birbiriyle yarışmaya başladı. Felaketlerden iktidar umarak Devleti, Hükümeti ve Devlete destek olanları hedef alan muhalif siyasetçiler, dünyanın karada olmuş en büyük depremi olarak tanımlanan deprem felaketini, kendilerince küçük göstermeye çalıştılar.

 

OSMAN DİYADİN'DEN MUHALEFETİN DEPREME YÖNELİK TUTUMUNA İLK DEĞERLENDİRME

 

Dünyanın en şiddetli depreminin etkisiyle sarsılan Türkiye'de acıları sarmak için kenetlenen Türk Milletini ve Devletini hedef alan muhalif siyasetçilerin yabancılar kadar olamadığına dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, muhalefetin tutumuna yönelik ilk yaptığı açıklamada, ''Muhalif cenahın önemli bir kısmının deprem felaketine yönelik tuhaf açıklamaları var. Yardıma koşan muhalifleri ayrı tutarak söylüyorum. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bugünlerde; bir Yunanlı, bir Japon, bir Çinli bir İspanyol kadar devletimizin yanında duramayıp ülkelerinin acısına ortak olamayıp enkazlar üzerine basarak oy için siyaset yapanlar var. Alayınıza yazıklar olsun.'' demişti.

 

OSMAN DİYADİN'DEN ACILAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLARI DEŞİFRE EDİCİ AÇIKLAMA

 

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programına çıkmadan önce ''Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken ülkemizin geçtiği bu zor süreçin içinde oy avcılığı yapanları konuşacağız. Yaralarımızı sarmaya çalışırken belgelerle konuşacağız. Utanmazları deşifre edeceğiz.'' diyen Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Türkiye asrın felaketiyle sarsılırken, milletimiz tek yürek oldu ama karanlık odakların ülkedeki temsilcileri enkaz üzerinden siyaset devşirme içgüdüsüyle hareket etmeye devam ediyor. Dünya siyaset tarihi sizin kadar Milletinin acıları üzerinden siyaset yapan dahiyane bir muhalefet görmedi. Ne muhalefet ya! Deprem üzerinden sürekli siyaset yaparak Tayyip Erdoğan’ı zayıflatacaklarını düşünürlerken her geçen gün halkın gözünde kendilerini  küçülten, zayıflatan Tayyip Erdoğan’ı güçlendiren bir çarpık anlayışa dönüştüler. Devam Kemal Bey, Meral hanım, Davutoğlu, Babacan!'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: TÜRKİYE'NİN MUHALEFETİ YABANCILAR KADAR OLAMADI

 

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programında deprem felaketi üzerinden siyaset yapanlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Bu deprem olayına dünya bizden daha objektif ve gerçekçi bakıyor. Türkiye'de ne yazık ki deprem felaketi herkesin siyaset yaptığı bir olay haline geldi. O açıdan dünyaya bakmak gerekir. Dünyadaki bilim adamlarının yorumlarını iyi irdelemek gerekir. Gerçekçi onlar. Bizde bir siyasetçi çıkıp, enkazdan önce Ak Partililerin kurtarıldığını söyleyebiliyor. Nasıl bir cümle bu? Benim tiksindiğim nokta bu. Deprem felaketinin ilk gününden bu yana; Askerin, Jandarmanın, AFAD'ın, Derneklerin üzerinden hep siyaset yapılıyor. Bu kadar milli bir konuda bile birlik ve beraberlik içerisinde olamadığımız bir gerçek. Acı ama gerçek. Bir oy daha fazla almak için enkazların üzerine basarak şov yapmaya çalışılması, yakışıyormu bu siyasetçilere? Demiryolunu S şekline getiren, Karayolunu parçalayan, Dağı bile ikiye bölen bir depremden bahsediyoruz. Dünyada aynı gün içerisinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde peş peşe yaşanmış büyük deprem yok. Böylesine bir felaketi sadece muhalefet etmek için küçümsemeye çalışan bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız.'' dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, deprem felaketi, üzerinden, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı